ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Σάλος έχει προκληθεί από δήθεν διαταγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με την οποίαν αφήνονται ελεύθεροι όλοι οι μετανάστες, που βρίσκονται σε κέντρα κράτησης ή είναι υπό κράτηση και δεν κατηγορούνται για κακούργημα, αλλά μόνο για παράνομη είσοδο στη χώρα. Μόνο που τη διαταγή αυτή δεν την έβγαλε ούτε ο υπουργός ούτε οι αναπληρωτές του, αλλά κάποιος ταξίαρχος χωρίς καμία συνεννόηση με τους ανωτέρους του. Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε ο Γ.Πανούσης (φωτό), ενώ σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται σχετικά:

«Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών; Ό,τι και να είναι αυτή η Ανακοίνωση για τα Κέντρα κράτησης στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας».

Αντίθετα, η Ομοσπονδία Συνοριοφυλάκων ήταν σαφής στην ανακοίνωση της:

«Με σημερινή διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και του αρμόδιου κλάδου, διατάσσεται "ουσιαστικά" η πλήρης εκκένωση των κέντρων, η απελευθέρωση με υπηρεσιακά σημειώματα 6μηνης διάρκειας όλων των αλλοδαπών που κρατούνταν με το αιτιολογικό της παράνομης εισόδου, αλλά κυρίως η μη κράτηση κανενός που στο μέλλον θα εισέρχεται παράνομα στη χώρα. Αντιθέτως η 7μηνη ουσιαστικά νομιμοποίησή τους -αφού ταυτοποιηθούν- θα τους καθιστά ισότιμους πολίτες στη χώρα μας».

Η είδηση προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στο μέγαρο Μαξίμου και τον Α. Σαμαρά: «Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα», τόνισε ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας ότι οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό θα είναι καταστροφικές και επιπλέον θα υπάρχουν και συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη.

«Δυστυχώς οι χειρότερες προβλέψεις μας επαληθεύονται. Τους καλούμε να ανατρέψουν αμέσως την ανεύθυνη αυτή απόφαση», καταλήγει στη δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση «...σε μια κακοστημένη και επικίνδυνη θεατρική παράσταση, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένα συστήματα διακινούν την είδηση ότι η κυβέρνηση ανοίγει αύριο όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών! Και σαν έτοιμη από καιρό η μονταζιέρα της Συγγρού διέσπειρε την υποτιθέμενη «αποκάλυψη» προσπαθώντας να πείσει ότι η χώρα κινδυνεύει! Η ανευθυνότητα του κ. Σαμαρά είναι γνωστή -άλλωστε όλοι ξέρουν που έχει οδηγήσει τη χώρα με τις πολιτικές του. Θα περιμέναμε, όμως, πριν υιοθετηθεί η είδηση να διασταυρωθεί –απ’ όλους! Ας σταματήσουν, επιτέλους, τα επικίνδυνα παιχνίδια που ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία. Και ας γνωρίζουν, όλοι οι εμπλεκόμενοι, ότι θα χυθεί άπλετο φως».

Διαβάστε ακόμα:

Της πουτάνας το μαγκάλι με την παιδεία