ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Μεγάλος μπελάς έχει βρει τον υπουργό Υγείας με τους διοικητές των νοσοκομείων. Κανείς δεν θέλει να παραιτηθεί, παρά τις εκκλήσεις του Π. Κουρουπλή από την πρώτη μέρα παραλαβής των καθηκόντων του.

Τα έχουν στυλώσει, είπε σε δημοσιογράφους και έκανε λόγο για πολιτικό τυχοδιωκτισμό, υποστηρίζοντας ότι θέλουν να επωφεληθούν από τη συγκυρία διεκδικώντας χρήματα από ένα καθημαγμένο κράτος.

Αστειότητες είναι αυτά που λές, κύριε υπουργέ. Πρώτα – πρώτα γιατί να τους διώξεις; Έχει συνέχεια το κράτος ή όχι; Ύστερα έχουν υπογράψει συμβόλαια; Βεβαίως και έχουν  υπογράψει. Να τηρηθούν. Έτσι λένε οι νόμοι. Πρέπει λοιπόν, να πάρουν την αποζημίωση που δικαιούνται.

Το κράτος είναι καθημαγμένο και για τους υπαλλήλους της ΔΕΗ , κύριε Κουρουμπλή, αλλά δεν σας άκουσα να αντιδράτε για τις αυξήσεις. Έπειτα τι θα πει αντικατάσταση ενός διοικητή σε νοσοκομείο, εκτός από το βόλεμα ενός ακόμη ημετέρου;

Ο διοικητής του νοσοκομείου δεν χαράσσει δική του πολιτική για να αντικαταστήσουμε τον ανάλγητο δεξιό με τον ευαίσθητο Συριζαίο. Απλώς εφαρμόζει τις οδηγίες του υπουργείου. Σε μία μόνο περίπτωση θα ήταν δικαιολογημένη η πρεμούρα του υπουργού. Αν οι τοποθετήσεις διοικητών είχαν γίνει από τους προηγούμενους με εμφανώς ρουσφετολογικά κριτήρια, απλώς για να βολευτούν κάποιοι. Στην περίπτωση αυτή, κανείς δεν θα είχε αντίρρηση το κράτος να μην έχει συνέχεια...

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί κυκλοφορούν ελεύθεροι οι παιδόφιλοι στην Ελλάδα