ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΠΕΡΩΤΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑ

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Κάτω από άλλες συνθήκες, η απογευματινή συνάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείο Οικονομικών θα ήταν μία πολύ συνεπής με τις αρχές της πολιτική πράξη. Παρότι πρωτόγονη για πρόεδρο της Βουλής. Περισσότερο μοιάζει με πρωτοβουλία αρχηγού κόμματος. Με το κλίμα, όμως, που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις της με τον Αλέξη Τσίπρα φαντάζει σαν μία ακόμη σελίδα στο κεφάλαιο της ενορχηστρωμένης ανταρσίας της για την πολιτική που ακολουθείται.

Κάθε μέρα και ένα τελεσίγραφο στον πρωθυπουργό. Έτσι και η συνάντηση της με τις καθαρίστριες. Δεν θα πώ αυτό που λέγεται, ότι η φιλία δύο γυναικών είναι η συμμαχία
μιας τρίτης. Της κυβέρνησης εν προκειμένω. Θα πω μόνο ότι η Ζωή θα έχει μπροστά της ένα ζωντανό παράδειγμα κυβερνητικής αβουλίας για την αποκατάσταση μιας αδικίας που όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν το λάβαρο του αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης Σαμαρά. Αλλά, μέχρις ενός σημείου και μετεκλογικά.

Ο Βαρουφάκης από την πρώτη του κιόλας συνέντευξη στο υπουργείο Οικονομικών ήταν κατηγορηματικός, ότι η αποκατάσταση των καθαριστριών ήταν ζήτημα ολίγων ημερών. «Θα
κόψουμε τους συμβούλους και θα προσλάβουμε τις καθαρίστριες». Τόσο άνετος ήταν.

Δεν θα γνώριζε ο κύριος καθηγητής ότι οι σύμβουλοι είναι δέκα και οι καθαρίστριες 400. Ότι το κονδύλι για τους συμβούλους δεν ξεπερνά τις 500.000 το χρόνο έναντι 7,5 εκατ. της μισθοδοσίας των καθαριστριών. Και το κυριότερο, το έργο του καθαρισμού έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρία που ανήκει σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Άντε να τα ξεμπερδέψει όλα αυτά η Ζωή.

Διαβάστε ακόμα:

Οι μισοάνεργοι και η ανθρωπιστική κρίση