ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΦΕΛΕΙΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ρώτησα έναν από τους καταληψίες κουκουλοφόρους της Νομικής πόσο καιρό θα κρατήσει η κατάληψη. Ο νεαρός ήταν δεν ήταν 20 χρονώ και βρισκόταν στην είσοδο της Σχολής από την πλευρά της οδού Μασσαλίας. Εκεί είχαν συγκεντρωθεί και άλλοι κουκουλουφόροι και μέσα στη δυνατή βροχή είχαν ανοίξει κουβέντα με άλλους νεαρούς.

Θα μείνετε πολλές μέρες εδώ; Διέκοψα την ανάλυση των επιχειρημάτων του υπέρ της κατάληψης. «Θα μείνουμε... επ’ αορίστω», ήταν η απάντηση που πήρα. Και κατάλαβα. Άλλωστε, τι άλλο μπορούσε να πει ένας επ’ αόριστον αφελής, που νομίζει ότι με μία κατάληψη μπορεί να πετύχει την κατάργηση του κράτους και μάλιστα εις βάρος συνομιλήκων του που θέλουν να σπουδάσουν;

Ζητούν, λέει,την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας και των αντιτρομοκρατικών νόμων και την απελευθέρωση των συγγενών των κρατουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Οι νεαροί ήταν δεν ήταν 15-20. Κάποιοι, όμως είπαν ότι ξεπερνούν τους 100 και μάλιστα έχουν προετοιμαστεί για πολυήμερο αγώνα. Το προαναγγέλλουν με ανακοίνωση τους.

«...Για όλους τους παραπάνω λόγους προβαίνουμε στην κατάληψη του κτιρίου της Νομικής σχολής, επιχειρώντας να δημιουργήσουμε ένα πολύμορφο κέντρο λόγου και δράσης, μέχρι την δικαίωση και του τελευταίου ή της τελευταίας απεργού πείνας.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ

ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ, ΓΙΑ

ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

ΣΤΗΝ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ 13 Μαρτίου, 17:00 στα Προπύλαια

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Την ίδια μέρα 18:30 φυλακές Κορυδαλλού

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ:

Πλ.Συντάγματος Σάββατο 14 Μαρτίου 12:00

ΠΟΡΕΙΑ: Τρίτη 17 Μαρτίου 18:00 Πλ.Μοναστηράκι

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΟΜΙΚΗΣ»

Διαβάστε ακόμα:

Ζούμε στη δημοκρατία ναζιστικού τύπου