ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Κοσμοπλημμύρα εσχάτως στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου μετά την πρόεδρο της Βουλής έσπευσε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για να ενημερωθεί. Θα έλεγε κανείς ότι ο Καμμένος θέλει να κουβεντιάσει μαζί τους τις τελευταίες λεπτομέρειες της εκστρατείας του για την κατάληψη του Βερολίνου, αλλά οι πηγές μου στο Πεντάγωνο με οδηγούν σε ψυχραιμότερες σκέψεις. Δύο τινά ενδέχεται να συμβαίνουν.

Ή θέλουν να μάθουν με ποιο τρόπο ο Καμμένος έχει ανεβάσει τόσο πολύ το ηθικό και την αποτελεσματικότητα των ενόπλων δυνάμεων ή ανησυχούν μήπως τα στρατά παρατήσουν τα αμυντικά τους καθήκοντα για να ασχοληθούν αποκλειστικά πλέον, με τη διερεύνηση των σκανδάλων, την οποία έχει δρομολογήσει ο υπουργός Πάνος. Και είναι τόσο πολλά.

Να είστε, όμως, βέβαιοι ότι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου δεν θα έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες. Ακόμη και μονάδες μεθορίου θα πάρουν μέρος. Οι επιτελείς του Πενταγώνου λένε ότι πρόκειται για μία κίνηση ένδειξης αναγνώρισης του έργου τους.

Η παρέλαση θα γίνει χωρίς μπάρες και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας των προηγούμενων ετών, αλλά και με δυναμική συμμετοχή των πολιτών, που κατά Πάνο Καμμένο αποτελεί πράξη εθνικής κυριαρχίας. Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν ταχθεί στο παρελθόν υπέρ της κατάργησης των παρελάσεων, φαίνεται όμως ότι η ορμή του συγκατοίκου τους στην εξουσία, τους άλλαξε απόψεις.

Το εκπληκτικό στην περίπτωση είναι ότι σε εποχή φτώχιας, το δημόσιο, μετά την απόφαση για συμμετοχή στρατιωτικών μέσων, που ισχύει από πέρυσι, πληρώνει πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ για τις παρελάσεις, ενώ στα χρόνια της λιτότητας 2011 και 2012, μόνο 435.000ευρώ.

Αλλά παρέλαση είναι αυτή, ας πάει και το παλιάμπελο...

Διαβάστε ακόμα:

Δώρον άδωρον οι βροχές στη χώρα της σπατάλης