Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Πατείς με πατώ σε στην αγορά, όπου σπεύδουν όλοι να αγοράσουν μπακαλιάρο για τις 25 Μαρτίου. Οι μισοί λένε ότι το ζητά η θρησκεία, ενώ οι άλλοι μισοί ότι το ζητά το έθιμο. Κι αφού το ζητά το έθιμο, βουρ για μπακαλιάρο με σκορδαλιά.

Ουρές ατέλειωτες στα σούπερ μάρκετ και στα απανταχού μπακάλικα χωρίς να ξέρει κανείς τι είδους μπακαλιάρο προτιμά. Ισλανδίας, Νορβηγίας, Κάτω Χωρών γενικά ή μήπως Μαυροβουνίου, Μεσογείου κλπ, κλπ. Επιπλέον τον θέλει με κόκκαλο ή φιλέτο; Ουδείς ξέρει τι θέλει. Οι νοικοκυρές διέταξαν μπακαλιάρο χωρίς άλλες λεπτομέρειες. Ο σύζυγος-προμηθευτής πρέπει να πάρει ό,τι καλύτερο. Πάει λοιπόν στην αγορά και τα χάνει.

Οι τιμές αρχίζουν από 6,5 ευρώ το κιλό και φτάνουν μέχρι τα 14 και ενδιαμέσως 8 ευρώ 9 και 30 ευρώ, 10 και 20 και μετά 11 και 80. Αν ρωτήσεις ποια είναι η διαφορά στην ποιότητα κανείς δεν γνωρίζει. Άντε διάλεξε τώρα εσύ Έλληνα εξυπνάκια. Είναι σού λέει Ισλανδίας και στοιχίζει 12 ευρώ. Μα κι ο άλλος πουλάει μπακαλιάρο Ισλανδίας, αλλά με 8,50.

Το δικό μου, σου λέει είναι φιλέτο ή από άλλη θάλασσα. Άντε βρές άκρη. Το έθιμο, όμως είναι έθιμο και τα έθιμα στην Ελλάδα είναι νόμοι με συνταγματική ισχύ. Σκάσε, λοιπόν και πλήρωνε γιατί ούτε οι αρμόδιοι για τον έλεγχο της αγοράς μπορούν να λύσουν τις απορίες σου για το εμπόριο του μπακαλιάρου. Και να φανταστείτε κάποτε ο μπακαλιάρος ήταν το κρέας του φτωχού...

Διαβάστε ακόμα:

Αίσχος, άφησαν ατιμώρητους τους καταληψίες