ΓΛΕΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΟΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Αυτό θα πει «λαός έξω καρδιά». Να καίγεται το σπίτι σου και συ να διασκεδάζεις, ή όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι «...των οικιών εμπιπραμένων ημείς άδομεν».

Το πρωί το είχαμε ρίξει στο χορό και το τραγούδι την ώρα της τηλεδιάσκεψης του EuroWorking Group για την επιστροφή στη χώρα μας 1,2 δισ. ευρώ από το «μαξιλάρι» των 10,9 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Θέμα λίαν σημαντικό λόγω του συνεχώς επιδεινούμενου χρηματοδοτικού ελλείμματος του δημοσίου.

Από ελληνικής πλευράς ,αυτή τη φορά η τηλεδιάσκεψη δεν έγινε στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προφανώς για να μην περνούν στο κύκλωμα οι ήχοι από το τρικούβερτο γλέντι. Και οι ήχοι μεν μπορεί να μην πέρασαν, οι εικόνες, όμως από το σώου προκάλεσαν πολλές συζητήσεις.

«Οι Έλληνες γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους με μια στρατιωτική παρέλαση και ένα λαϊκό πανηγύρι με σπόνσορα τον υπουργό Άμυνας, τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, περίπου 1.000 μίλια μακριά, αναθεωρούν την οικονομική βοήθεια που θα διαμορφώσει το μέλλον τους», μετέδωσε το Bloomberg.

Γιορτάσαμε, όμως, στ ‘αλήθεια την ανεξαρτησία μας ή μήπως το δικαίωμα μας να χορεύουμε στο Σύνταγμα χωρίς κιγκλιδώματα;

Γιορτάσαμε, όντως την Επανάσταση του 1821 ή τη μαγκιά του Καμμένου να βρίσκει καύσιμα για τάνκς και αεροπλάνα παρότι είναι άδεια τα ταμεία του κράτους;

Γιορτάσαμε, πράγματι την εθνική παλιγγενεσία ή την εμμονή των πολιτικών να αυτοεπαναλαμβάνονται στην εκφορά εορταστικών στερεοτύπων; Αν ήταν μαθητές δεν τη γλίτωναν τη κοκκινίλα στο γραπτό τους από το δάσκαλο. «Αλέξη, Πάνο, τα ίδια μου έγραψες και πέρυσι. Είσαι απαράδεκτος».

Διαβάστε ακόμα:

Τι απέγινε η κατάργηση  της παρέλασης