ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΕΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ευχάριστα ακούγεται η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη, αλλά μέχρις εκεί. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το μέτρο που εξήγγειλε ο Π. Κουρουμπλής θα αποτελέσει τη βάση για ακραίες αδικίες, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Παράδειγμα το έκτακτο επίδομα των 500 ευρώ που δόθηκε το 2013 στους θεόφτωχους Έλληνες. Ξέρετε ποιοι άλλοι το πήραν;

- 500 φορολογούμενοι με ακίνητη περιουσία πάνω από 500.000 ευρώ

- 900 φορολογούμενοι με εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ

- 140 φορολογούμενοι με εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ.

Και βέβαια χιλιάδες άλλοι με εισοδήματα μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Όσο η φορολογική δήλωση θα συνεχίσει να θεωρείται τεκμήριο οικονομικής κατάστασης τόσο θα χορεύουν οι φοροφυγάδες εις βάρος όσον δεν μπορούν να κρύβουν εισοδήματα. Αυτό γίνεται χρόνια τώρα.

Οι φοροκλέφτες τα είχαν όλα δικά τους. Από κοινωνικό τουρισμ, άτοκα δάνεια, δωρεάν παιδικούς σταθμούς και κατασκηνώσεις μέχρι κάθε είδους επιδόματα. Ήταν οι φτωχοί της κοινωνίας που έπρεπε να στηριχθούν από την Πολιτεία και αυτό το κόστος έπρεπε να το επωμιστούν οι οικονομικά δυνατοί, σύμφωνα με τα κριτήρια της εφορίας. Έτσι και τώρα.

Όσοι εμφανίζονται φτωχοί χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και στην πραγματικότητα, θα πληρώνουν λιγότερα ή και τίποτε για τη συμμετοχή τους στη φαρμακευτική δαπάνη.

Αντίθετα οι συνεπείς φορολογούμενοι θα εισπράξουν για μία ακόμη φορά το επίδομα της βλακείας με μία μεγαλοπρεπέστατη μούντζα.

Διαβάστε ακόμα:

Την κοπάνησε η γυναίκα του μιζαδόρου