ΚΑΒΓΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Μάλλον για ηρωική έξοδο μας προετοιμάζει ο Γιάννης Πανούσης με τα όσα γράφει στο άρθρο του για τη στάση των συντρόφων του απέναντι στα γεγονότα με τους κουκουλοφόρους.

«Θα ήθελα να μάθω, αναφέρει μεταξύ άλλων, πώς νοούν οι «καθαρόαιμοι» την «αριστερή Αστυνομία». Να καίγονται οι αστυνόμοι από κουκουλοφόρους; Κι αν ναι, ποιοι εκπροσωπούν τη Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιον ελέγχονται;»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης έσπευσε να τον επαναφέρει στην τάξη με την παρατήρηση ότι ο Γ. Πανούσης είναι υπουργός και όχι σχολιαστής. Αρα ο υπουργός δεν έχει άποψη, απλώς εφαρμόζει τον μπούσουλα. Και τι λέει ο αριστερός μπούσουλας για τη στάση της αστυνομίας απέναντι στη δράση των αναρχικών;

«Έχει επιστημονικό ενδιαφέρον», γράφει σε άλλο σημείο του άρθρου του στα ΝΕΑ ο υπουργός, το ότι μερικοί «καθαρόαιμοι», ποιος τους έχρισε άραγε, θεωρούν «φασιστικό» ό,τι δεν τους αρέσει και το υβρίζουν ως χυδαίο. Ιδού το ήθος των γνήσιων».

Γριφώδη και δυσνόητα όλα αυτά για τον απλό κόσμο, που βλέπει ότι οι αναρχικοί αλωνίζουν ελεύθερα χωρίς καμία αντίδραση από το κράτος. Οι υπουργοί δεν έχουν κοινή γραμμή στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Οι εισαγγελείς διατάσσουν συλλήψεις και η αστυνομία παρακολουθεί απαθής. Και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ή Προστασίας του Πολίτη, όπως λέγεται πια, αντί να τα βροντήξει και να πάει στο σπίτι του αν δεν τον αφήνουν οι «καθαρόαιμοι» να κάνει τη δουλειά του, γράφει άρθρο - κραυγή αγωνίας. Λες και γι' αυτό είναι οι υπουργοί. Να συσκέπτονται μεταξύ τους γράφοντας άρθρα.

Ουσιώδες το περιεχόμενο του άρθρου, το μήνυμα όμως είναι άλλο. Το ότι έχει γραφεί, όχι στην Αυγή αλλά στην εφημερίδα που έχει γίνει κόκκινο πανί για την κυβέρνηση Τσίπρα και που χθες είχε βγεί με βασικό τίτλο «Σε κατάσταση πολιορκίας».

Διαβάστε ακόμα:

Σχέδιο «κατάληψης» νησιών από 2,5 εκατ. μετανάστες