ΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΚΗ ΣΤΑΜΑΤΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Μέχρι τώρα μας την παρουσίαζαν σαν μια ψυχασθενή, επικίνδυνη τουλάχιστον για τον εαυτό της. Οι φωτογραφίες από το κελί της ήταν αρκετά εύγλωττες της κατάστασης, που βίωνε η Βίκη Σταμάτη στο Δρομοκαίτειο. Ήταν για λύπηση, άσχετα με το πόσο δίκαια ή άδικα ήταν μέσα.

Μιλάω για το μήνυμα που έπρεπε να περάσει προς τα έξω. Ότι μία άρρωστη γυναίκα, θύμα των επιλογών του συζύγου της, χωρίς να έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που της αποδίδονται, βρίσκεται στη φυλακή μακριά από το παιδί της. Ήταν ένα σενάριο που άφησε όχι μία, όχι δύο, αλλά πέντε φορές ασυγκίνητους τους δικαστές, που απέρριψαν το αίτημα της για αποφυλάκιση.

Ύστερα ήρθε η απόδραση κι όταν κι αυτή αποδείχθηκε ατελέσφορη, ένα νέο σενάριο βγήκε στον αέρα. Η Βίκη θα μιλήσει και θα τα πει όλα για τους εξοπλισμούς και τις μίζες. Αυτή που ήταν άρρωστη, αυτή που δεν ήξερε. τι έκανε, αποφάσισε να μιλήσει. Αντί σχολίου τρεις αλήθειες.

Ο κατηγορούμενος είναι ιερό πρόσωπο. Καλύτερα εκατό ένοχοι έξω από τη φυλακή παρά ένας αθώος μέσα. Τεκμήριο αθωότητας. Διαλέγετε και παίρνετε...

Διαβάστε ακόμα:

Ποιον θεωρεί οργανωτή της απόδρασης Σταμάτη ο Κούγιας