ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

Το μεταναστευτικό, ένα θέμα που έπρεπε να ενώνει, δυναμιτίζει όσο κανένα άλλο την πολιτική ζωή, με λεκτικές ακρότητες και οξύτατες αντιπαραθέσεις. Απομόνωσα έξι χαρακτηριστικές ατάκες, που προαναγγέλλουν μαλλιά κουβάρια.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: «Στις πλατείες δεν υπάρχουν μετανάστες. Βγαίνουν τα πρωινά απλώς για να λιαστούν».

ΠΑΣΟΚ: «Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν "λιάζονται στις πλατείες", όπως είπε με εντυπωσιακή «αριστερή» αναλγησία η Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κυρία Χριστοδουλοπούλου, αλλά πεινάνε, κρυώνουν και φοβούνται».

Θ.Πάγκαλος: «Λέγεται πως η κυρία Χριστοδουλοπούλου είπε ότι «θα πάρω τους μετανάστες στους διαδρόμους του υπουργείου». Τον κακό της τον καιρό και να μάθει να σέβεται τον Έλληνα πολίτη, που την έφερε σε αυτή τη θέση την οποία κατέχει. Το υπουργείο δεν της ανήκει και πρέπει να το καταλάβει αυτό. Το υπουργείο ανήκει στον ελληνικό λαό και δεν μπορεί ο κάθε υπουργός να βάζει αυτούς που γουστάρει ή επιλέγει στους διαδρόμους του υπουργείου.

Π. Καμμένος: «Αντί να δίνουν τα κονδύλια στην Frontex για να κάνει βόλτες, να τα δίνουν για τη δημιουργία εγκαταστάσεων, όμως όχι στα νησιά, γιατί θα δίνεται η δυνατότητα στους διακινητές να φέρνουν κόσμο. Να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τους διακινητές».

Ν. Δένδιας: «Η κυβέρνηση με τη στάση της έκανε προσκλητήριο μεταναστών».

Ιταλικό πρακτορείο ANSA: «Διακινητής κατηγορείται ότι έριξε στη θάλασσα, η οποία ήταν γεμάτη καρχαρίες, το πτώμα ενός μετανάστη που έχασε την ζωή του κατά τον διάπλου της Μεσογείου. Ο μετανάστης πέθανε από την εισπνοή καυσίμων εν μέσω θαλασσοταραχής. Ο διακινητής από τη Γουινέα, συνελήφθη από την αστυνομία της Ραγκούζα στη Σικελία, όπου έφτασε μαζί με μία ομάδα μεταναστών τη Δευτέρα».

Διαβάστε ακόμα:

Από μπάμια σε μπανάνα και σωλήνα από σωληνάριο