ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΞΗΡΟΣ ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Όταν το 1990 η κυβέρνηση Μητσοτάκη απελευθέρωσε τον Παττακό για λόγους υγείας, η αντιπολίτευση την επέκρινε ότι έκλεινε το μάτι στους χουντικούς. Το ίδιο, αλλά με αντίστροφους ρόλους συμβαίνει σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να απελευθερώσει τον Ξηρό επικαλούμενη ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά η ΝΔ τον κατηγορεί για υπόθαλψη τρομοκρατών.

Αμφότεροι έχουν καταδικαστεί για σοβαρότατα εγκλήματα, αλλά δεν έχει νόημα να τους βάλουμε στη ζυγαριά της παραβατικότητας. Σημασία έχει ότι δύο υποθέσεις που ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Ιατρικής και της Δικαιοσύνης, έγιναν πολιτικές.

Ο Παττακός βγήκε από τη φυλακή με ανήκεστο βλάβη υγείας, 15 χρόνια μετά την καταδίκη του. Επιδόθηκε στη συγγραφή βιβλίων, έδωσε πολλές συνεντεύξεις και ξεπέρασε τα 100 χρόνια ζωής.

Ο Σάββας Ξηρός που έχει μείνει στη φυλακή 13 χρόνια «πάσχει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από σχεδόν ολική τύφλωση και κώφωση, σκλήρυνση κατά πλάκας και νεφρική ανεπάρκεια με ποσοστό αναπηρίας 98%». Θα μπορούσε να απελευθερωθεί κι αυτός, αλλά με απόφαση της Δικαιοσύνης, βασισμένη σε ιατρικές γνωματεύσεις και όχι με νόμο, όπως επιχείρησε να κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα.

Η απειρία και η αφέλεια της σπάει κόκαλα. Και την εκθέτει, σε σημείο που να δίνει την εντύπωση ότι εξαργυρώνει γραμμάτια. Μόνο ένας αφελής θα πίστευε ότι η νομοθετική ρύθμιση του θα ξέφευγε από την προσοχή των Αμερικανών. Ας τα βγάλει τώρα πέρα μαζί τους...

Διαβάστε ακόμα:

Ημερα περισυλλογής η ημέρα γέννησης του Χίτλερ