ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ «ΘΥΜΑΤΑ» ΤΟΥ ΜΠΙΛ ΚΛΙΝΤΟΝ

 

Μπαίνει στο γραφείο το κορίτσι και ο συνάδελφος ανταποδίδει την καλημέρα της με χαμόγελο, όχι... πονηρό, και της κάνει ένα κομπλιμάν «Είσαι πολύ όμορφη σήμερα, Μαρία». Αντί να αισθανθεί ικανοποίηση η Μαρία, ποιος ξέρει τι ζόρι τραβάει κι αυτό σίγουρα την βασανίζει χρόνια, καταγγέλνει τον συνάδελφό της για... σεξουαλική παρενόχληση.
Το παλληκάρι ούτε της έβαλε χέρι στον κώλο, πολύ περισσότερο δεν την στρίμωξε στην τουαλέτα για να της ξηγηθεί χαμουρέματα με βία και βρωμόλογα. Τίποτα απ' αυτά. Το έχουν παραξευτυλίσει με αυτή την ιστορία της «σεξουαλικής παρενόχλησης». Σ' όλα τα πολιτισμένα κράτη επειδή το παίζουν...πολιτισμένα, φτιάχνουν και ξαναφτιάχνουν νομοσχέδια για να στήνουν κατηγορούμενους άνδρες, τα τελευταία χρόνια και γυναίκες(!), για σεξουαλική παρενόχληση προς το άλλο φύλο.

Το ότι κάποιοι άνδρες είναι γυναικάδες, δαιμονίζονται και δεν κρατιούνται να μην εκδηλώσουν την επιθυμία τους να πηδήξουν μία κοπέλλα, δεν τους κατατάσσει απαραίτητα στην κατηγορία του εγκληματία. «Ναι, σε γουστάρω με χίλια, ρε Μαρία, κάθε βράδυ σε βλέπω στον ύπνο μου, αλλά αν δεν θέλεις να βγούμε, κομμένη από μένα...».

Είναι κορτάκιας, είναι μπουκαδόρος, είναι βιαστικός, όμως αν εισπράξει άρνηση σαν κύριος την κάνει γυριστή και δεν επανέρχεται. Να, όμως, που ο νόμος δεν ορίζει με σαφήνεια της κόκκινες γραμμές, ούτε τις ροζ, και με το παραμικρό πέφτουν οι καταγγελίες. «Ο κύριος προϊστάμενος μου την έπεσε». Άλλο αυτό, κι άλλο ο προϊστάμενος να απειλεί την υφιστάμενη, να την εκβιάζει ότι αν δεν του κάτσει θα την μεταθέσει, θα της κάνει δύσκολη τη ζωή.

Γράφω αυτές τις αράδες με αφορμή το «πρώτο επεισόδιο» σεξουαλικής παρενόχλησης που έφαγε ο William Jefferson Blythe o 3ος, γνωστός ως Μπιλ Κλίντον. Και όπως όλα τα «θύματα» της σεξουαλικής παρενόχλησης έτσι και η υπάλληλος του τότε κυβερνήτη του Άρκανσας ζητούσε επιδικαστικά να αποζημιωθεί με κάποιο χρηματικό ποσό. Συνέβη σα σήμερα, 6 Μαΐου, το 1993.

Ο γαμίκος Μπιλ Κλίντον, γεννηθείς το 1946, με σπουδές νομικής στο Γέηλ, έγινε 30 χρονών γενικός εισαγγελέας στο Άρκανσας, 32 χρονών κυβερνήτης και στα 46 του πρόεδρος των ΗΠΑ. Αρκετές γυναίκες, πριν σκάσει το «σκάνδαλο Λεβίνσκι», τον είχαν καταγγείλει για σεξουαλική παρενόχληση.

Διαβάστε ακόμα:

Ο πατριάρχης της διεθνούς τρομοκρατίας