ΡΗΜΑΖΕΙ ΤΟ ΧΕΝΙΑ PALACE ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

 

Το κατ' εξοχήν σύμβολο των καλών ημερών του ελληνικού τουρισμού, που πέρασε πρόσφατα στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ, έχει γίνει σαν κουφάρι. Το βλέπω χρόνια εγκαταλελειμμένο, και ορίστε πως έχει καταντήσει.

Το Xenia Palace Ακροναυπλίας το είχαμε συνδέσει με το Ναύπλιο που ήταν πάντα μία φωτεινή εξαίρεση πολισμού και ένας προορισμός μακριά από την θλιβερή καλοκαιρινή Αθήνα. Το είχαμε συνδέσει με το Φεστιβάλ του Γιάννη Βακαρέλη, με το φεστιβάλ Επιδαύρου, με τον πολύ καλό τουρισμό. Σε αρχιτεκτονικά σχέδια του Άρη Κωνσταντινίδη και με μια θέα, που κοιτάς μαγεμένος και δεν θέλεις να φύγεις. Κάθε φορά που περνάω από Xenia Palace Ακροναυπλίας για να πάω στο πιο πάνω ξενοδοχείο, με πιάνει η καρδιά μου.

06-05-15xenia01

Εγκατάλειψη, σκουπιδαριό, μπάζα, γκράφιτι, σπασμένα τζάμια και παράθυρα, ξηλωμένα φωτιστικά και ακόμα και στους πέτρινους λευκούς τοίχους τα σπρέι έχουν κάνει την ανεπανόρθωτη ζημιά τους. Τα βλέπουν όλα αυτά οι τουρίστες και μένουν με το στόμα ανοικτό. Δεν ξέρουν τι να υποθέσουν. Αναρωτιούνται πως οι Ναυπλιώτες αντέχουν να βλέπουν όλες αυτές τις καταστροφές που δεν είναι μόνο στο Ξενία Ναυπλίου, αλλά και σε διάφορες ιστορικές γωνίες της πόλης- όπως και σε κάθε πόλη στην Ελλάδα άλλωστε.

Η συνέχεια στο www.nikosonline.gr