ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΦΥΓΗ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ετοιμότητα μηδέν. Διπλωματικότητα, επίσης. Συγκατάβαση ανύπαρκτη. Κι όμως μιλάμε για έναν πρώην πρωθυπουργό που κυβέρνησε τη χώρα σε μία από τις πιο κρίσιμες φάσεις.΄Τα προτερήματα του αυτά, ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να τα έκρυβε στις κλειστές ούτως ή άλλως διαπραγματεύσεις με τη Μέρκελ, τα ξεδίπλωσε απλόχερα, όμως όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με μία ψηφοφόρο στις Σέρρες.

Η κυρία με έντονο, ομολογουμένως ύφος, διαμαρτυρήθηκε για την απουσία αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή μόνιμης κατοικίας της. Και ο έμπειρος πολιτικός αντί να επιστρατεύσει το κύρος και την ευελιξία του για να τη βάλει στη θέση της, το’βαλε στα πόδια. Θα αρκούσε νομίζω μία φράση του τύπου «...έχετε δίκιο, αλλά λάβετε υπόψη σας και την οικονομική στενότητα που έχουμε», για να πέσουν οι τόνοι.

Ένας ευέλικτος πολιτικός θα μπορούσε να επικαλεστεί επίσης τη σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων για να δικαιολογήσει τις ζημιές. Αντίθετα, εγκατέλειψε το πεδίο της μάχης με τη νοικοκυρά, καταγγέλλοντας προβοκάτσια του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο λάθος. Έδωσε πολιτική υπόσταση σε ένα περιστατικό, τη σημασία του οποίου θα μπορούσε να είχε εκμηδενίσει από την αρχή.

Το μέγιστο ολίσθημα, όμως ήταν η σύλληψη των διαμαρτυρομένων κατοίκων και η προσαγωγή τους στο αστυνομικό τμήμα, χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα. Το τέλος της φαρσοκωμωδίας ήταν όντως ξεκαρδιστικό. Όπως ανακοινώθηκε, ο εκπρόσωπος της ΝΔ ενημέρωσε τους δράστες ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν επιθυμεί τη δίωξη τους. Ακόμη γελάνε στας Σέρρας.

Διαβάστε ακόμα:

Μπανιστήρι όταν πηδιότανε η αδλεφή τους!