ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ... ΣΥΡΙΖΑ

 

Αυτός ο Φίλης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα είναι για κλωτσές. Πολιτικά μιλάμε. Λέει ο χοντρούλης βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος:

«Τι δουλειά έχουν τα λείψανα της αγίας Βαρβάρας να τριγυρνάνε από εδώ και απ' εκεί. Υπάρχει ένα θέμα σεβασμού που πρέπει να έχουμε απέναντι στη λαϊκή θρησκευτικότητα, όμως όχι να αποδίδουμε τιμές αρχηγού κράτους στα λείψανα μιας αγίας».

Ο Φίλης μιλάει σαν αριστερός. Άρα, τα λέει πολύ σωστά. Με ποιο δικαίωμα, όμως; Μη ξεχνάμε ότι ο χοντρός είναι κυβέρνηση. Άρα, είναι για μάπες ο σύντροφος όταν στην πράξη δεν έχει καμμία σχέση με την Αριστερά, και με το στόμα ρητορεύει σαν κομουνιστής.

Το Πάσχα ήρθε το Άγιον Φως από τα Ιεροσόλυμα με τιμές πάλι αρχηγού κράτους. Δύο αρχηγοί κρατών, δηλαδή, επί Σύριζα στην Ελλάδα είναι το Άγιον Φως και τα λείψανα της αγίας Βαρβάρας. Αυτά λέει ο Φίλης. Απαράδεκτος. Από ποιον ζητάει ευθύνη; Από τον Καμμένο τον υπουργό εθνικής αμύνης.

Είμαστε τα λείψανα του Σύριζα. Αυτό λέει στην πραγματικότητα ο σύντροφος Φίλης. Είμαστε κυβέρνηση... αριστερή και ανεχόμαστε το «εμπόριο λειψάνων». Δικές του κουβέντες είναι αυτές του χοντρού «Με αφορμή τη μεταφορά των λειψάνων της αγίας στον Άγιο Σάββα είναι λάθος να περνάμε στον κόσμο ότι η θρησκεία μπορεί να αντικαταστήσει την ιατρική».

Έτσι πρέπει να τα λέει ένας αριστερός. Όχι ο Φίλης, όμως! Επειδή δεν είναι αριστερός της αντιπολίτευσης, αλλά της εξουσίας. Δεν θέλουμε άλλο αριστερούς στην κυβέρνηση να μιλάνε μόνον αριστερά και να παίζουν μπάλλα δεξιά.

Διαβάστε ακόμα:

Ατιμώρητος από την εκκλησία ο στοματικός έρωτας