ΚΑΙ Η ΒΑΣΩ «ΕΔΩΣΕ» ΤΟΝ ΑΚΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Η κατάθεση της Βάσως Παπανδρέου στη δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών πρέπει να έπεισε πλέον την Άκη Τσοχατζόπουλο για την τεράστια γκάφα που διέπραξε εμπλέκοντας τα μέλη του ΚΥΣΕΑ στην υπόθεση. Η πρώην υπουργός, όπως άλλωστε και οι Κ. Σημίτης και Ευ .Βενιζέλος, που κατέθεσαν πρίν από αυτήν δεν είχε ποτέ καλές σχέσεις μαζί του.

Ούτε σε πολιτικό ούτε σε προσωπικό επίπεδο. Συνεπώς η κατάθεση της, στην καλύτερη για τον κατηγορούμενο υπουργό περίπτωση, θα ήταν ουδέτερη. Ιδιαίτερα όταν δεν κρινόταν η νομιμότητα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά οι μίζες που εισέπραξε, αν τις εισέπραξε, ο πρώην υπουργός. Όμως η κατάθεση της Βάσως ήταν καταπέλτης.

«Βασιζόμασταν στην εισήγηση του εκάστοτε υπουργού. Την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, την υλοποιούσε ο εκάστοτε υπουργός, εμείς δεν είχαμε καμία δυνατότητα να ελέγξουμε. Το κόστος, η ποιότητα κ.λπ. των όπλων περιλαμβάνονταν στην εισήγηση. Δεν μπορούσαμε εμείς να κρίνουμε για παράδειγμα το κόστος, αν ήταν υψηλό η χαμηλό».

— Πρόεδρος: Μπορούσε να χωρέσει δωροδοκία;

— Β. Παπανδρέου: Βεβαίως θα μπορούσε να χωρέσει.

— Πρόεδρος: Μπορούσε να χωρέσει και πριν και μετά τις αποφάσεις;

— Β. Παπανδρέου: Θα μπορούσε να χωρέσει απ’ ό,τι φάνηκε και μετά. Είχαμε μια εισήγηση ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε το άλφα όπλο, το οποίο στοίχιζε άλφα ευρώ. Δεν μπορούσαμε να το ελέγχουμε εμείς. Δεν είχαμε ούτε τη δυνατότητα από το νόμο ούτε τη δυνατότητα αντικειμενικά.

Για τη δωροδοκία χρειάζονται δυο. Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε ακριβά την υπόθεση αυτή.

Διαβάστε ακόμα:

Ο τρομοκράτης Ρωμανιάς και η γλώσσα του