ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Στην Ελλάδα πολλοί είναι οι κλάδοι εργαζομένων που λύνουν το οικονομικό τους πρόβλημα, όπως οι ποδοσφαιριστές, δηλαδή πριν από την ηλικία των 50 ετών. Όποιοι ξένοι ακούν ότι στην χρεοκοπημένη χώρα μας κάποιοι βγαίνουν στη σύνταξη σε ηλικία 48 ετών, τραβούν τα μαλλιά τους με την χουβαρντοσύνη του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Και να φανταστεί κανείς ότι αυτό συμβαίνει μόλις δύο χρόνια μετά την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για πλήρη σύνταξη και 62 για μειωμένη, εκτός κι αν συμπληρώνονται 40 έτη ασφάλισης, οπότε το όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη είναι το 62ο έτος.

Αυτό σημαίνει ότι τα παράθυρα παρέμειναν ορθάνοιχτα και το σύστημα εξακολουθεί να μπάζει. Ο Σύριζας έδινε μάχη μέχρι προχθές για να μην αλλάξει τίποτα. Να υπάρχουν, δηλαδή άνθρωποι που με 10-15 μόνο χρόνια δουλειάς θα παίρνουν πλήρη σύνταξη στα 67 χρόνια τους ή μειωμένη στα 50.

Αντί η μάχη να δοθεί για να μην αυξηθούν άλλο οι φόροι και για να ληφθούν αναπτυξιακά μέτρα, οι Έλληνες διαπραγματευτές σκορπούσαν τις σφαίρες τους στου Κουτρούλη το πανηγύρι, για να μπορούν κάποιοι να είναι ταυτόχρονα και συνταξιούχοι και ...κλαρινογαμπροί.

Φημολογείται ότι με τη νέα συμφωνία κλείνουν όλα τα παράθυρα. Να το δω και να μην το πιστέψω...

Διαβάστε ακόμα:

Ανάλογα με την πελατεία της Αγίας Βαρβάρας