ΟΙ ΧΑΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ...ΤΖΑΜΠΑ

 

Γράφει η Amodini Κωστάκη

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων ΔΕΝ είναι οι 10 εντολές! Οι ερωτήσεις μαγειρεύονται, έτσι ώστε να «σπρώξουν» τις απαντήσεις εκεί που θέλει αυτός που πληρώνει την δημοσκόπηση, όπως και η σειρά, η σύνθεση, η δομή του ερωτηματολόγιου συνολικά: όλα εν δυνάμει μπορούν να υποβάλλουν σε σημαντικό βαθμό την τελική απάντηση...

Η ερμηνεία μου για το, φαινομενικά, παράδοξο οι Ελληνες να υποστηρίζουν ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ, να θέλουν συμφωνία τύπου 3ο μνημόνιο με επαχθείς όρους και ευρώ ειναι πολυ απλή: Δεν θέλουμε να είμαστε Βαλκάνια, δεν θέλουμε να είμαστε Ψωροκώσταινα, δεν είμαστε οι γονείς και οι παππούδες μας με ψωμί-ελιά και Κώτσο βασιλιά! Θέλουμε να είμαστε Ευρωπαίοι, θέλουμε να ζούμε σαν Ευρωπαίοι, νιώθουμε Ευρωπαίοι, ακόμη και αν μας βγαίνει η ψυχή και ανεβαίνουμε ασθμαίνοντας τον Γολγοθά, που είναι το τίμημα του ν' ανήκουμε στην Ευρώπη.

Είναι θέμα ψυχολογίας, ούτε οικονομικό, ούτε πολιτικό: Θέλουμε ισοτιμία και σεβασμό από τους Ευρωπαίους και ας ξέρουμε πως είμαστε οι λούστροι -επάγγελμα εξαφανισμένο- της Ευρωπης.

Ξέρουμε οτι αυτό δεν αρκεί και μέσα μας βράζουμε γιατί και επιχειρηματικότητα έχουμε και καινοτομίες έχουμε και ιδέες και δυναμικό τεράστιο και το ξέρουμε... μόνο που χάσαμε τον μπούσουλα τα τελευταία 30 χρόνια, μέσα στην φούσκα της τεχνητής ευημερίας και των πουλημένων πολιτικών.

Η αξιοπρέπεια φούμαρο του... Γιανη, ούτε τρώγεται ούτε ανεβάζει τους δείκτες της οικονομίας. Η αξιοπρέπεια η δική μου, η δική σου και του διπλανού, να δημιουργούμε καθημερινά, βήμα-βήμα την ζωή που ονειρευόμαστε, σαν τα εργατικά ταπεινά μυρμηγκάκια ΜΠΟΡΕΙ!

Αυτή ειναι η αρετή που χρειάζεται να ξανα-ανακαλύψουμε μέσα μας σ' αυτή την χώρα. Μαζί με τον καθαρά ελληνικό ενθουσιασμό και κέφι για τη ζωή, που βασιζεται σε χαρές που είναι ...τζάμπα! Και βγαίνουν απο την καρδιά και όχι απο την τσέπη μας.

Πως να το κάνουμε... στα δυνατά μας σημεία μπορούμε να βασίσουμε την όποια μελλοντική επιτυχία, ατομικά ή συλλογικα.

Τι έβγαλε την Ελλάδα από την μιζέρια μετά τον Εμφύλιο; Εκτός από το σχέδιο Μάρσαλ; Τι ανέβασε το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων την δεκαετία του '70 εκτός από τις τράμπες της Χουντας; Τι μας έδωσε φτερά την δεκαετία του '90 εκτός απο τα αβέρτα δάνεια και το lifestyle;

Ας απαντήσει ο καθένας για τον εαυτό του για να βρούμε την άκρη!

Διαβάστε ακόμα:

Ποια είναι η προίκα των Ελλήνων