ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΠΙΑ ΤΟ ΣΕΞ

 

Οι έρευνες λένε ότι οι Αμερικανοί έφηβοι είναι λιγότερο δραστήριοι σεξουαλικά σε σχέση με πριν από 25 χρόνια. Έγιναν μελέτες που λένε ότι λιγότεροι από τους μισούς εφήβους στις ΗΠΑ είναι σήμερα δραστήριοι σεξουαλικά, αριθμός πολύ μικρότερος σε σχέση με τα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει έπειτα από μια έρευνα, που έγινε κατά το διάστημα 1988-2013, η οποία παρέχει στοιχεία σχετικά με τη σεξουαλική δραστηριότητα, τη χρήση μεθόδων αντισύλληψης και την τεκνοποίηση κατά τη διάρκεια της εφηβείας (σε ηλικία 15-19 ετών) σε εθνικό επίπεδο. Λοιπόν, το διάστημα 2011–2013, το 44% των κοριτσιών και το 47% των αγοριών ηλικίας 15-19 είχαν ξεκινήσει τη σεξουαλική τους ζωή, αλλά το ποσοστό μειώθηκε σημαντικά, κατά 14% για τα κορίτσια στην εφηβεία και κατά 22% για τους εφήβους, τα τελευταία 25 χρόνια.

Το 1988, το 60% των εφήβων αγοριών και το 51% των συνομήλικών τους κοριτσιών ήταν σεξουαλικά δραστήρια. Το μικρότερο ποσοστό σεξουαλικής δραστηριότητας των εφήβων παρατηρήθηκε την περίοδο 2006-2010 για τα κορίτσια. Για τα αγόρια, το μικρότερο ποσοστό καταγράφηκε το 2002. Όταν οι ερευνητές κατέταξαν τα δεδομένα με κριτήριο την ηλικία διαπίστωσαν ότι οι 15χρονοι ήταν εκείνοι που απάντησαν σε μικρότερο ποσοστό ότι είχαν ήδη συνάψει σεξουαλικές σχέσεις. Η πιθανότητα σεξουαλικής δραστηριότητας αυξανόταν με την πάροδο των χρόνων: σχεδόν δύο στους τρεις 19χρονους είχαν τουλάχιστον μία φορά κάνει σεξ, σύμφωνα με την έκθεση.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.nikosonline.gr