ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Το «ισλάμ» είναι αραβική λέξη και σημαίνει υποταγή. Ο όρος χρησιμοποιείται από τους μουσουλμάνους ως «υποταγή στον Θεό» και εκείνοι που αποδέχονται τη θρησκεία του ισλάμ (τη στάση υπακοής, εξάρτησης και αφοσίωσης στον Θεό) ονομάζονται μουσλίμ, που σημαίνει «υποταγμένος» δηλαδή: «υποταγμένος στον Ύψιστο».

Το τι ζητά ο θεός από τους πιστούς του, αυτό αναφέρεται στο Κοράνι. Από τις 400 σελίδες του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων, οι 150 αναφέρονται στον πόλεμο για την επικράτηση του Ισλάμ, τους μάρτυρες της πίστης και τα λάφυρα που τους περιμένουν στον Παράδεισο με τα ουρί.

Είναι αυτά που όπλισαν το χέρι των τρομοκρατών, που αιματοκύλησαν το Παρίσι, υπακούοντας στις επιταγές του Κορανίου που ορίζει ότι «...εκείνοι που θυσιάζουν την εγκόσμια ζωή τους στη μελλοντική, μπαίνουν κάτω απ’ τις σημαίες του Αλλάχ και είτε πέφτουν πολεμώντας, είτε νικούν, θα πάρουν τη δοξασμένη ανταμοιβή τους».

Κάπως έτσι αρχίζει η προετοιμασία για τις αποστολές αυτοκτονίας. Και συνεχίζεται με άλλα έξίσου δογματικά...

«Μην νομίσετε πως εκείνοι που έπεσαν πέθαναν. Αντίθετα, ζουν και παίρνουν τη τροφή τους απ’ τα χέρια του ίδιου του Αλλάχ».

«Όλοι οι άνθρωποι θα πεθάνουν. Ο καθένας θα πάρει την ανταμοιβή του για τα έργα του την ημέρα της αναστάσεως. Εκείνος που θα αποφύγει το πυρ (δηλ. ο Ισλαμιστής) και θα μπει στον παράδεισο θα δοκιμάσει την αληθινή ευδαιμονία...»

Το Κοράνι προετοιμάζει ψυχολογικά τους πιστούς για τη μάχη κατά των απίστων, καταδικάζοντας τους δειλούς...

«Θα υπάρξουν πολλοί ανάμεσά μας που θα βραδυπορούν. Θα χαρούν γιατί δεν δοκίμασαν την ήττα σας και θα ευχαριστήσουν τον ουρανό, γιατί δεν παρευρέθηκαν σ’ αυτή τη μάχη».

«Αν ο Αλλάχ τους στέλνει τη νίκη θα πουν, (σαν να μην ήταν η φιλία που τους έκαμε να το πουν): μακάρι να πολεμούσαμε και εμείς μαζί τους! Θα είχαμε και εμείς πλούσια λάφυρα».

«Ω πιστοί! Να είστε συνετοί στη μάχη, είτε επιτίθεστε μεμονωμένα είτε ομαδικά».

Όσοι δεν υποτάσσονται τιμωρούνται ακόμη και με εκτέλεση.

«Ω πιστοί! Δεν μοιάζετε μ’ εκείνους που έγιναν άπιστοι και λένε: οι αδελφοί μας χάθηκαν πηγαίνοντας στον πόλεμο και πολεμώντας. Αν έμεναν ανάμεσά μας δεν θα πέθαιναν. Αυτά τα ασεβή λόγια θα τους στοιχίσουν στεναγμούς. Ο Αλλάχ δίνει τη ζωή και το θάνατο. Βλέπει τις πράξεις σας».

«Λένε μπροστά σου: Υποτασσόμαστε. Και μόλις ξεμακρύνουν από κοντά σου σκέπτονται την ανταρσία. Αλλά ο Αλλάχ γνωρίζει τα σχέδιά τους. Απόφευγέ τους. Εμπιστεύσου στον Αλλάχ. Η προστασία του είναι σίγουρο όπλο».

Διαβάστε ακόμα:

Το πρακτοριλίκι στην τρομοκρατία