ΚΤΗΝΟΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΓΙΝΑΝΕ ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Aπίστευτο υβρεολόγιο, ακροδεξιές προκλήσεις και βρώμικα υπονοούμενα. Τα στοιχεία αυτά κυριάρχησαν στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών. Μεγάλος ο διχασμός στα κόμματα και στην κοινωνία για ένα θέμα που αγγίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν πρόκειται, όμως, μόνο για θέμα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και για την πολιτική πελατεία. Από τη μία οι ομοφυλόφιλοι, που έχουν οργανωθεί, έχουν καταλάβει καίρια πόστα στην κοινωνία και την οικονομία και μπορούν να επηρεάσουν αν όχι να καθορίσουν ένα εκλογικό αποτέλεσμα. Από την άλλη είναι οι ομοφοβικοί, μία επίσης αξιόλογη αριθμητικά εκλογική πελατεία.

Μέσα σε ένα κλίμα υπερβολών από όλες τις πλευρές, ορισμένοι ομιλητές ...έγραψαν ιστορία. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φορούσε κονκάρδα με τα χρώματα των ομοφυλοφίλων, όταν μιλούσε για τη σχέση της Αριστεράς με τον πολιτικό φιλελευθερισμό και θυμόταν την κινηματική του δράση κατηγορώντας το ελληνικό κράτος ότι στιγματίζει μία σεξουαλική προτίμηση.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κ. Κουκούτσης θυμήθηκε την ομοφυλόφιλη οικογένεια του Στέλιου του ...μπετατζή που έμενε κοντά του στο Άμστερνταμ. Ο Γ. Αμυράς του Ποταμιού ζήτησε να δοθεί στα ομόφυλα ζευγάρια το δικαίωμα της τεκνοθεσίας και εξαπέλυσε μια πρωτοφανή επίθεση στον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη ο οποίος έχει εκφράσει επανειλημμένως την ομοφοβική του διάθεση. Αν κάποιος ομοφυλόφιλος συνευρεθεί με τον κ. Κατσίκη θα κατηγορηθεί για κτηνοβασία, είπε. «Είναι πολιτικός αλήτης. Θα προβώ σε μήνυση εναντίον του», απάντησε ο βουλευτής του Πάνου Καμμένου.

Ι. ΛΑΓΟΣ: Αν έρθει ένας φίλος από την Ολλανδία, τη Γερμανία και δεν ξέρω εγώ από πού αλλού, από κάποια άλλη χώρα, από το Πακιστάν, που αγαπάνε τις κατσίκες τους και τα ζώα τους, τι θα γίνει εκεί πέρα, με τους κτηνοβάτες; Θα το δεχθούμε και αυτό;

ΒΑΣ. ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ. Δεν μπορούμε να ακούμε τέτοια ομοφοβία μέσα στην Αίθουσα!

Κ. ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: Βγες έξω από την Αίθουσα, άμα δεν θέλεις...

Διαβάστε ακόμα:

Μαλωμένος και με τους δυο υπόψήφιους της ΝΔ ο Πάκης