Ο ΧΙΤΛΕΡ ΖΕΙ, «ΜΕΙΝ ΚΑΜΡF», Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ

 

Από τις 30 Δεκεμβρίου, σα σημερα το 2015, κυκλοφορεί νόμιμα πλέον το περιβόητο βιβλίο Mein Kampf του Αδόλφου Χίτλερ, που μέχρι τέλους του 2015 έπαιζαν περιορισμοί στη δημοσίευσή του από την ίδια την Γερμανία. Αποφασίστηκε τελικά η έκδοση, 70 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε «Ο Αγών Μου», ένα ατελείωτο ντελίριο αυτοβιογραφικό του τρελού, που θεωρείται η Βίβλος του παγκόσμιου ναζισμού, διότι ο συγγραφέας αναπτύσσει την πολιτική του σκέψη.

Δεν είναι λίγοι, μιλάμε για επώνυμους, πολιτικούς κι όχι, που διαφωνούν ανοικτά για την άρση της απαγόρευσης της έκδοσης του «Μέιν Κάμπφ», όπου υμνείται ο εθνικοσοσιαλισμός, ο πανγερμανισμός, ο αντισημιτισμός. Η έκδοση, αυτό το μανιφέστο του Χίτλερ, από το Ινστιτούτο της Σύγχρονης Ιστορίας, κρατικό φορέα της Γερμανίας, περιλαμβάνει και 3.500 σχόλια διαφόρων διαπρεπών επιστημόνων κι έτσι δεν παραδιδεται στον κόσμο χωρίς επιχειρηματολογία. Χωρίς τον «αντίλογο».

Φοβούνται τον Χίτλερ; Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι... «ζει». Όπως «ζει» π.χ. ο Λένιν, ο Τσε, ο Στάλιν, ο Αλέξανδρος, ο καθένας που έχει θαυμαστές, οπαδούς.
Η γερμανική κυβέρνηση αντιδρούσε αποφασιστικά στην έκδοση του Mein Kampf σε κάθε χώρα του κόσμου, ακόμα και από αντιναζιστικούς εκδότες. Στην Ελλάδα το Ευαγγέλιο του Χίτλερ εκδόθηκε έξι φορές, η πρώτη μετάφραση το 1961, η τελευταία το 2006 από τον Κάκτο.

Διαβάστε ακόμα:

Λένιν και Τρότσκι δεν ήθελαν ούτε νεκρό τον Ρασπούτιν