ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΙΚΑΝΩΝ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Δύο τρόποι υπάρχουν για να τρυπώσει κανείς στο δημόσιο χωρίς να το αξίζει. Να έχει μπάρμπα στην Κορώνη ή να διαθέτει πλαστό πτυχίο. Ορισμένες φορές, όμως, και λόγω του έντονου ανταγωνισμού, απαιτούνται και τα δύο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των υπαλλήλων της Βουλής. Είχαν τον μπάρμπα, όχι, όμως και το χαρτί. Κανένα πρόβλημα.

Το δύσκολο θα ήταν να συνέβαινε το αντίθετο. Η... ελεύθερη ελληνική αγορά έχει λύσεις για όλα. Παράδειγμα δύο σχολεία –Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (ΤΕΕ) στον νομό Αρτας– που λειτούργησαν πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας και ηθικής μεταξύ 1999-2006, με τη συμμετοχή στο κύκλωμα εκπαιδευτικών, στελεχών και γονέων.

Η βασική πρακτική τους ήταν να χορηγούν πτυχία με άριστα σε άφαντους μαθητές. Οι μαθητές αυτοί στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν τους βαθμούς για να διοριστούν στο Δημόσιο ή να εξελιχθούν υπηρεσιακά. Το εξοργιστικό είναι ότι συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να το κάνουν, δέκα χρόνια αργότερα, αναδεικνύοντας περίτρανα τη χρεοκοπία της ελληνικής διοίκησης.

Συμπέρασμα. Στα χρόνια της απόλυτης ...αξιοκρατίας, έχουν απαγορευθεί οι προσλήψεις ικανών στο δημόσιο. Οι μισοί υπάλληλοι μπαίνουν με μέσον και οι υπόλοιποι που δεν έχουν πτυχίο, με πλαστά χαρτιά.

Διαβάστε ακόμα:

Υμνος στον άνδρα με συνείδηση αποστολής