ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ, ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Μέχρι τώρα ξέραμε μόνο την αυτοκριτική. Δηλαδή, τη δημόσια παραδοχή ενός λάθους που έκανε ένας πολιτικός. Έταξε για παράδειγμα ένα ρουσφέτι, δεν το έκανε και έβγαινε και ζητούσε συγνώμη. Οι ψηφοφόροι που πιστεύουν στην αρχή ότι αμαρτία εξομολογημένη η μισή συγχωρεμένη, συγκινούνται από κάτι τέτοια.

Συνέβη, όμως, κάτι τις τελευταίες μέρες που ξεπερνά την αυτοκριτική, αλλά και την αρμοδιότητα των απλών πιστών. Ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος που ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης, αντί να ζητήσει συγχώρεση από τους ψηφοφόρους του, απευθύνθηκε στο θεό.

«Προσωπικά νιώθω σαν εξομολόγηση αυτά που λέω. Ψηφίσαμε ένα σύμφωνο στη Βουλή. Ζήτησα να αφαιρεθούν τα δύο άρθρα και μάλιστα το ένα αφορούσε την υιοθεσία και αφαιρέθηκαν. Η μόνη διάταξη που ψηφίστηκε, με λυπεί. Ψηφίστηκε και από εμένα. Ο Θεός να με συγχωρέσει. Νιώθω μεγάλο το βάρος πάνω μου. Να προσεύχεστε στο Θεό να με συγχωρέσει».

Τα λόγια αυτά τα είπε στην ετήσια συνέλευση Φιλανθρωπικού Συλλόγου του Ιερού Ησυχαστηρίου Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στους Τσουκαλάδες Παραβόλας της Αιτωλοακαρνανίας, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος ιερέων και μελών του Ησυχαστηρίου. Τα είπε, όμως φωναχτά, προφανώς για να τα ακούσουν οι πιστοί – ψηφοφόροι του και όχι μόνο ο Πανάγαθος, που σε τελική ανάλυση ακούει ακόμη και όταν μιλάμε με τον εαυτό μας...

Διαβάστε ακόμα:

Για να γίνει η Ελλάδα πανδοχείο προσφύγων