ΙΕΡΕΑΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

 

Είναι πολιτικός και τα χώνει στην πολιτική. Τι είναι αυτό; Να βρίζει το πολιτικό σύστημα αυτός που το υπηρετεί. Να είναι βουλευτής, υπουργός και να υποστηρίζει φόρα παρτίδα ότι δεν είναι... πολιτικός. Ότι δεν έχει σχέση με την πολιτική.

Ο αποδυτηριάκιας ποτέ δεν κρίνει χωρίς να βάζει στο σακκί της κριτικής και το ακροατήριο. Έτσι είναι. Δεν κρίνουμε για να κατηγορήσουμε. Κρίνουμε για να δούμε τι διάολο συμβαίνει.

Πρόκειται για φαινόμενο που πήρε διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Πολιτικοί, επαγγελματίες της πολιτικής, λένε Δεν είμαστε πολιτικοί. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Γιατί ξηγιούνται έτσι; Είπαμε. Δεν θα τη σκαπουλάρει από την κριτική το ακροατήριο. Τα λένε έτσι οι πολιτικοί διότι οι ψηφοφόροι έχουν συχαθεί τους πολιτικούς.

Να υπερηφανεύεται κάποιος επειδή είναι ερασιτέχνης, χομπύστας, περαστικός, τυχαίος. Όχι επαγγελματίας. Σα να μου λέει να προτιμήσω τον ασπούδαχτο γιατρό, τον άπειρο μηχανικό, τον άσχετο προπονητή, τον αγράμματο δάσκαλο.

Πομπώδης λιτανεία της μόνης πραγματικής θεότητας που υπηρετούν. Αυτής του λαϊκισμού. Είμαστε στελέχη στο κόμμα μας, κατεβαίνουμε υποψήφιοι, παίζουμε μπάλλα στη Βουλή, όμως... δεν έχουμε σχέση με την πολιτική.

Βιβλίο έγραψε ο Ανδρέας Λοβέρδος και διαβάζεις: «Τα ελληνικά κόμματα δεν είναι μόνον ανίκανα, αλλά και απολύτως άχρηστα». Σα να βρίζει τη θρησκεία, την Εκκλησία, την Ιερά Σύνοδο, τον Αρχιεπίσκοπο ένας μητροπολίτης.

Διαβάστε ακόμα:

Οταν η πανούκλα βάρεσε την Ευρώπη