ΠΩΣ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑIΝΤΑ

 

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σ' όλα τα γήπεδα της Γαλλίας που θα γίνουν τα παιχνίδια του Ευρώ. Με την ευκαιρία μία άγνωστη ιστορία, και τόσο αληθινή που προσφέρεται για σενάριο ταινίας δράσης και καταστροφής, όπου η πολιτική και η τρομοκρατία έχουν τον πρώτο λόγο. Μια ιστορία σχεδόν σύγχρονη με πρόσωπα πρώτης διασημότητας. Είναι η «συνάντηση» της Αλ Κάιντα του Οσάμα μπιν Λάντεν και του ποδοσφαίρου.

Στις 3 Μαρτίου, το 1998, πέντε μήνες περίπου πριν από το μουντιάλ της Γαλλίας, 50 ειδικά εκπαιδευμένοι κομάντος μπουκάρουν σε οικία των Βρυξελλών και αιφνιδιάζουν τους τρομοκράτες που θα κτυπούσαν συγκεκριμένους στόχους. Οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας είχαν ενημερωθεί «ανεπίσημα» από ένα κομμάτι της CIA, που σε μόνιμη βάση και σε παγκόσμιο επίπεδο παρακολουθεί ό,τι ύποπτο παίζει στο γήπεδο της τρομοκρατίας.

Ο Άγγλος συγγραφέας Άνταμ Ρόμπινσον έβγαλε όλες τις λεπτομέρειες στο βιβλίο του Terror on the Pitch, Τρόμος στο γήπεδο (Pitcher είναι ο παίκτης του μπαίηζμπωλ που ρίχνει τη μπάλα). Το σχέδιο του Οσάμα μπιν Λάντεν ήταν να κτυπήσει στο μουντιάλ και γι' αυτήν την επιχείρηση στο οργανωμένο κομμάτι είχε δουλέψει με την GIA, μην τη μπερδεύουμε με την CIA, η GIA είναι η ένοπλη ισλαμική οργάνωση με Αλγερινούς τρομοκράτες.

Ένας κομάντο αυτοκτονίας θα την έπεφτε στον Άγγλο τερματοφύλακα Νταίηβιντ Σήμαν, στο παιχνίδι με την Τυνησία στη Μασαλία. Θα ακολουθούσε επίθεση στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας με στόχους τον προπονητή της Γκλεν Χολντ και τους παίκτες Νταίηβιντ Μπέκαμ και Μάικλ Ώουεν. Το πακέτο σε βάρος της Αγγλίας προέβλεπε εκρηκτικά στην εξέδρα των οπαδών των λιονταριών και τη δολοφονία του φιρμάτου ποδοσφαιριστή Άλαν Σίρερ.

Στο στόχαστρο του Μπιν Λάντεν ήταν εκτός της Αγγλίας και η αποστολή της ομάδας των ΗΠΑ. Πριν από το παιχνίδι της με την Γερμανία στο Παρκ ντε Πρενς. Με φόρμες εργασίας οι Αλγερινοί τρομοκράτες θα εισχωρούσαν στο παρισινό ξενοδοχείο.

Ακόμα. Σύμφωνα με το plan θα γινόταν αεροπειρατεία και το αεροπλάνο θα έπεφτε σε πυρηνικό σταθμό της Γαλλίας για να προκληθεί ένα νέο «Τσερνομπίλ».

Απέτυχαν τα σχέδια του Οσάμα μπιν Λάντεν στο μουντιάλ της Γαλλίας και γι' αυτό έβαλε σε εφαρμογή, με επιτυχία αυτή τη φορά, το plan B', που ήταν μπούκα στις 7 Αυγούστου 1998, στις αμερικανικές πρεσβείες στην Κένυα και την Τανζανία. Σκότωσαν συνολικά 224 ανθρώπους.

Διαβάστε ακόμα:

Θάνατος με μήνυμα στην Αττική οδό