ΣΕ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ FIAT Η ΤΡΙΠΛΕΤΑ

 

Αν δεις παπά να ευλογεί ένα... αυτοκίνητο, τι θα πεις; Ότι είναι ιερέας θρησκείας ειδωλολατρικής. Σωστό. Δεν έχει ψυχή ένα αμάξι, για να... καταλάβεις τι του «λέει» και ανάλογα να λειτουργήσει. Ούτε μπορεί να κινηθεί, να μετακινηθεί μόνο του ένα ποδήλατο, ένα τετράτροχο, ένα αεροπλάνο. Μην τρελλαθούμε.

Τον περασμένο Οκτώβριο στο Βατικανό ο Πάπας της Ρώμης ευλόγησε το πρώτο Vito, που κατασκευάστηκε από το εργοστάσιο της Mercedes στην Αργεντινή, την πατρίδα του Φραγκίσκου. Είναι, βλέπεις, η ιδιαίτερη «σχέση» που έχει ο κάθε Πάπας με τα αυτοκίνητα.

Όπως ένας ροκ σταρ και πολιτικός έτσι και ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας κάνει περιοδείες, δεν ησυχάζει στα αυγά του. Κωμικό. Τον τρέχουν τον φουκαρά μέσα σε θωρακισμένα αμάξια, σε σιδηρόφρακτα και τζαμωτά κουβούκλια για να τον βλέπουν οι πιστοί όταν τον χαιρετάνε.

Ειδικό βανάκι, προσφορά της FIAT, θα έχει στη διάθεσή του ο Πάπας στις 3-4 ώρες που θα βρεθεί στη Λέσβο. Ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο για τέτοιες περιπτώσεις, όταν μαζύ με τον Φραγκίσκο θα είναι ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο αρχιεπίσκοπος Ελλάδος Ιερώνυμος. Δεν αποκλείω πριν μπουν μέσα στο βαν να το ευλογήσουν και οι τρεις ιεράρχες. Δεν μπορεί να μην πιάσει η ευλογία. Τυχερό το βαν.

Διαβάστε ακόμα:

Ο καταραμένος Πάπας της Ρώμης στα Αγια χώματά μας