Η ΓΚΡΑΝ ΣΟΥΞΕ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

 

Πώς τα περάσαμε τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Ερωτώ για σεφτέ. Να ξεκινήσουμε στο χαλαρό. Άγια τα περάσαμε, ερωτώ. Πασχαλιάτικα. Αναστάσιμα. Μπήκαμε ή, μείναμε έξω από το πνεύμα των ημερών του θείου δράματος, λέει. Δεν το κατάλαβα ποτέ αυτό. Να είναι κάποιος θεός και να υποφέρει, να ζει ένα δράμα.

Μη ξεφεύγουμε. Στο φινάλε πέρασε το Πάσχα. Ο Χριστός αναστήθηκε μια φορά ακόμα, κι έχει χρόνο μέχρι την επόμενη φάση που θα ξανασταυρωθεί, θα ξαναθυσιαστεί και θα ξαναστηθεί. Εμείς τι κάνουμε. Προσωπικά, δεν συνάντησα το Πάσχα 2016 ούτε έναν αναστημένο χριστιανό. Όλοι τεζαρισμένοι. Σταυρωμένοι. Καρφωμένοι στο σταυρό.

Φοβερό. Γιορτάζουμε Πάσχα, όχι για να αναστηθούμε, αλλά για να αναστήσουμε τον Ιησού. Να τσουρνέψουμε ανάσταση, μια ιδέα αναστάσεως από το ετήσιο, το προγραμματισμένο εκκλησιαστικό δρώμενο.

Τελικά, δεν παίζει κανένας μεσίας, θρησκευτικός και πολιτικός, να μας ξελασπώσει. Αυτή είναι η αλήθεια. Παραμύθι χοντρό πουλάνε τόσο οι εκπρόσωποι, οι λειτουργοί της Εκκλησίας, όσο και οι άλλοι, οι συνάδελφοι τους των κομμάτων, των υψηλών ιδεολογιών για μια καλύτερη γήινη ζωή.

Και κοντά σ' όλα η ασχετοσύνη των μήντια. Μεγάλο κακό η ασχετοσύνη. Ο Τσίπρας, για παράδειγμα, σε κοπανάει οικονομικά και το νοιώθεις στο πετσί σου. Η ασχετοσύνη των μέσων, και μιλάμε για τα σοβαρά ΜΜΕ, σου προκαλούν ζημιά που δεν την αντιλαμβάνεσαι.

Δύσκολες ώρες, λέει, για τους βουλευτές του σύριζα, που έτρωγαν μπινελίκια, όπου εμφανιζόντουσαν, σε επιτάφιους και αναστάσεις. Αυτό ήταν, λέει, το θέμα των ημερών. Χέστηκα! Που οι κυβερνώντες βουλευτές αποδοκιμαζόντουσαν από τους πολίτες, ιδιαίτερα από εκείνους που ψήφισαν Σύριζα.

Το θέμα είναι Εγώ τι κάνω. Εγώ αν περνάω καλά. Αν πέρασα καλά. Όχι αν έγινε δύσκολη η ζωή των συριζαίων. Χέστηκα! Η ασχετοσύνη ξανακτύπησε, όμως. Η χοντρομαλακία των ημερών ήταν που ανέδειξαν τις... δραματικές ώρες των βουλευτών του Τσίπρα κι όχι ότι έχουν σφίξει οι κώλοι μας περισσότερο σε σύγκριση με το Πάσχα 2015 και γύρευε τι σε περιμένει το Πάσχα του 2017. Μήπως δεν αναστηθεί ούτε ο Κύριος.

Διαβάστε ακόμα:

Υπερέχει το χθες από το σήμερα