ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

 

Αυτός είναι ο χριστιανισμός. Όπως το γράφουν τα κιτάπια. Δεν είναι ο χριστιανισμός όπως βολεύει τον καθένα. Διαφωνείς με τις επιταγές, με τις εντολές του δόγματος; Σταματάς να είσαι χριστιανός. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σε κρίνει έτσι κι αλλοιώς. Ελεύθερος είσαι να λειτουργείς ως χριστιανός, μουσουλμάνος, βουδιστής, ινδουϊστής, εβραίος, ό,τι. Δεν ξέρω κάποια θρησκεία που με το ζόρι να σε κρατάει στις τάξεις της.

Παρακάτω. Να γίνει δηλητήριο το κρέας όσοι το φάνε πριν την Ανάσταση, είπε ο μητροπολίτης Αμβρόσιος, την Μεγάλη Παρασκευή από τον άμβωνα, σε εκκλησία του Αιγίου. Έχει δίκηο ο παπάς. Και τα ακούω βερεσέ αυτά που λένε, δηλαδή ότι είναι απαράδεκτο άνθρωπος της θρησκείας της αγάπης να καταριέται μ' αυτόν τον τρόπο.

Μια στιγμή. Ο Αμβρόσιος καταράστηκε χριστιανούς, όχι αλλόθρησκους. Πιο σωστά εκείνους που κυκλοφορούν ως χριστιανοί και δυσφημούν τον χριστιανισμό, με το να τον αγνοούν.

Για σιγά, σου λέει ο παπάς. Τι σχέση έχω εγώ μαζύ σου, τι δουλειά έχεις εσύ στην εκκλησία μου, γιατί θες από μένα να σε ευλογήσω, όταν είσαι προδότης. Εμφανίζεσαι ως χριστιανός, όμως δεν τηρείς τα κεκανονισμένα.

Βεβαίως είναι ένα είδος προδοσίας, απιστίας να λες ότι είσαι χριστιανός και να φέρεσαι σα να μην είσαι τέτοιος. Ο Αμβρόσιος θα ήταν υπόλογος, αν καταριότανε κάποιον μη χριστιανό, κάποιον που δεν θέλει να έχει σχέση με τον χριστιανισμό.

Διαβάστε ακόμα:

Καλό Πάσχα, άντε και του χρόνου