ΕΙΜΑΣΤΕ 3ΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;

 

Μωρέ τι μας λες! Μπράβο μας!! Πρόκειται για ιστορικό γεγονός για τη χώρα μας και σε μια εποχή που καθημερινά ακούμε δυσάρεστα νέα, κάτι τέτοιο έρχεται κάπως να μας κάνει να νιώσουμε ότι ακόμα κάπου “παίζουμε παιχνίδι”.

Έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η επίσημη τελετή ανακοίνωσης των παγκόσμιων αποτελεσμάτων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», από το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE). Πρόκειται για ιστορικό γεγονός για τη χώρα μας αφού, μέχρι το 2015, η ανακοίνωση των «Γαλάζιων Σημαιών» για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα γινόταν κάθε χρονιά μέσω ενός δελτίο τύπου, από την έδρα του FEE στην Δανία.

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο nikosonline.gr