ΣΑ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΕ DISCO ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

 

Επιτέλους! Είναι το απόλυτο καραγκιοζιλίκι να καταδικάζουν την Τουρκία για το ένα και το άλλο. Το τελευταίο διότι μουσουλμάνος ιερέας, μετά από άδεια της τουρκικής κυβέρνησης, διαβάζει κάθε μέρα κείμενα από το Κοράνι. Εποχή του ραμαζανιού, και σκέφθηκαν να γίνεται η πρωινή προσευχή στον Αλλάχ, τον Μωάμεθ και σ΄όλους τους προφήτες του ισλάμ, μέσα από το μέγιστο ναό της ορθοδοξίας.

Αυτοί είναι οι Τούρκοι. Και μαγκιά τους. Έχουν ανάγκη σε κάθε ευκαιρία να τονίζουν το μεγαλοϊδεατισμό τους. Ότι ήταν και ότι θα ξαναγίνουν αυτοκρατορία. Κι άλλοι ήταν
αυτοκρατορία, οι Έλληνες, οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι, ένα κάρο πρώην, ακόμα και η Βουλγαρία στην Ιστορία της αναφέρει ότι ήταν των πέντε θαλασσών.

Οι Τούρκοι, λοιπόν, είναι αυτοί που είναι. Το 1453 γίναμε επικυρίαρχοι του Βυζαντίου, δικιά μας είναι η Αγιά Σοφιά, στην επικράτειά μας ανήκει, άρα την κάνουμε ό,τι θέλουμε. Ως γνήσιοι βάρβαροι, χωρίς να ντρέπονται για τον βαρβαρισμό τους, έκαναν τζαμί τον Ναό της Αγίας Σοφίας, όπως είχαν κάνει τζαμί και την Ακρόπολη, όταν πάτησαν την Αθήνα.

Εμείς τι κάνουμε; Αυτό είναι το θέμα. Όχι τι κάνουν οι Τούρκοι. Δεν μου λέει τίποτα να καταδικάζουν κάποιοι πολιτικοί το γεγονός, ότι άρχισε να διαβάζεται το Κοράνι στην Αγιά Σοφιά, που από το 1934 έχει γίνει Μουσείο. Ο αρμόδιος υπουργός εξωτερικών, κάποιος Ξυδάκης Νικόλαος, ψευτοδημοσιογράφος, ψευτολογοτέχνης είπε δεν τρέχει τίποτα. Αυτή ήταν η αντίδρασή του...

-Δεν είναι τραγικό να διαβάζεται ένα θρησκευτικό κείμενο στην Αγία Σοφία...

Αυτό είπε ο εκ Μυκόνου, άλλο αστέρι του Σύριζα, Ξυδάκης Νικόλαος. Αυτό, αναρωτιέμαι, σημαίνει ότι αύριο ίσως κληθεί ιμάμης να διαβάζει το Κοράνι από την Ιερά Μητρόπολη Αθηνών. Γιατί, όχι, αν βοηθάει αυτό στην παραδοσιακή ελληνοτουρκική φιλία.

Σε μια παραλία της Μυκόνου, σε ντίσκο του νησιού, όπου όλα επιτρέπονται, ο καθένας φοράει ό,τι γουστάρει, κυκλοφορεί με το τεκνό του, δεν τρέχει τίποτα. Τι «Νάμος» της Μυκόνου, τι «Αγιά Σοφιά» Κωνσταντινουπόλεως για τον συριζαίο Ξυδάκη, που αν τον είχα στο κόμμα μου θα τον έστελνα να ξύνει πατσές.

Διαβάστε ακόμα:

Κάποιος «μεγάλος» θα πάει φυλακή