ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

 

Μπορεί οι κάτοικοι και οι αρχαιολόγοι να εκφράζουν έντονες αντιδράσεις, αλλά το Mall στην Ακαδημία Πλάτωνος παίρνει πράσινο φως μετά από την (εντελώς τυχαία) αύξηση συντελεστή δόμησης στην περιοχή.

Ένα οικόπεδο φιλέτο που χρόνια προσπαθούσαν κάτι να το κάνουν όλοι οι επιτήδειοι, ξαφνικά (;) άλλαξε συντελεστή δόμησης και οι μπουλντόζες άρχισαν να τα ισοπεδώνουν όλα. Οι αρχαιολόγοι δεν θέλουν να γίνει κάποιο «τέρας» δίπλα στην Ακαδημία Πλάτωνος. Και εδώ θέλω να πω κάτι. Όταν ακούμε Ακαδημία Πλάτωνος, στο νου μας έρχεται μια μπανάλ, υποβαθμισμένη, λαϊκή, φτωχή περιοχή (μαντάμ Σουσού). Ξέρετε τι είναι η Ακαδημία Πλάτωνος; Είναι εκεί που στην αρχαιότητα, ο μέγιστος των φιλοσόφων, ο Πλάτωνας (που διδάσκεται σε όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου), είχε την Ακαδημία του. Λοιπόν, οι αρχαιολόγοι δεν το θέλουν, οι άνθρωποι που έχουν μαγαζιά και μικρές επιχειρήσεις δεν το θέλουν, οι κάτοικοι δεν το θέλουν- προτιμούν ένα πάρκο….. αλλά παρ’ όλα αυτά, οι ισχυροί αυτού του κόσμου, θέλουν να υψώσουν και πάλι ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο για να καταπιεί τα πάντα γύρω του.

Αντί να γίνει ένα υπέροχο αρχαιολογικό πάρκο, να βγουν από τα υπόγεια τα 250.000 ευρήματα της περιοχής, και να κάνουν ένα κτίριο για διαλέξεις και συζητήσεις… θέλουν να κάνουν Mall.

Διαβάστε τη συνέχεια στο nikosonline.gr