ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΛΕΟΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ... ΠΕΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ο γέρος θα πάει ή από πέσιμο ή από χέσιμο, λέμε στην Ελλάδα. Συγχωρέστε με για τη φράση, αλλά εδώ μιλάμε ...επιστημονικά. Το απόφθεγμα είναι κάτι σαν «ο νόμος της τρίτης ηλικίας». Όποιος πέφτει, δεν σηκώνεται. Απλή η αλήθεια, κατανοητή και στη χώρα μας διατίθεται δωρεάν. Αλλού στοιχίζει.

Στην Αυστραλία, για παράδειγμα, η κυβέρνηση έδωσε ένα κάρο λεφτά στους ερευνητές του Πανεπιστημίου Australian Institute of Health Welfare (AIHW) για να επιβεβαιώσει επιστημονικά κάτι που οι εμείς εδώ γνωρίζουμε από τα γεννοφάσκια μας: παρακάλα να μην πέσει ο γέρος. Και όχι μόνο το επιβεβαίωσαν, αλλά το γλέντησαν κιόλας, με ανακοινώσεις, συνεντεύξεις και σεμινάρια. Η έρευνα τους, όμως, κάλυψε μόνο το σκέλος που αφορά το πέσιμο. Το άλλο, το άφησαν προφανώς για άλλη επιστημονική εργασία.

Το εκπληκτικότερο, όμως είναι άλλο: ότι οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Centers for Disease Control and Prevention (CDC) των ΗΠΑ, εντυπωσιασμένοι προφανώς από το αποτέλεσμα της έρευνας των Αυστραλών συναδέλφων τους, θέλησαν να την επιβεβαιώσουν με άλλη δική τους έρευνα. Που -α, ρε αθάνατη Ελλάδα- κατέληξε στα ίδια συμπέράσματα.

Ότι ο γέρος, τουτέστιν ο άνθρωπος που έχει περάσει τα 65, μπορεί και να χάσει τη ζωή του από ένα πέσιμο. Και δώστου ανακοινώσεις συνεντεύξεις και σεμινάρια. Άμα το φυσσάς το παραδάκι, αυτά κάνεις. Ενώ στην Ελλάδα της λιτότητας αρκείσαι άνευ έρευνας στη ρήση των προγόνων. Ο γέρος θα πάει ή από πέσιμο ή από χέσιμο. Με το συμπάθειο κιόλας.

Διαβάστε ακόμα:

Με κατεβασμένο βρακί και πέος χονδρό