ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ

 

Μου έφεραν δώρο ένα σετ κρασιών από την Λάρισα. Dougos έγραφε η εττικέτα και δεν την είχα ξαναδεί. «Θα τρελαθείς», μου είπαν. «Φίλος τα φτιάχνει, και ήταν παιδικό του όνειρο».

Τέτοια λέγε μου εμένα. Άνοιξα το ένα μπουκάλι με το λευκό και πλημμύρισε το δωμάτιο μυρωδιά. Εδώ είμαστε, σκέφτηκα. Μην σας τα πολυλογώ, το κρασί ήταν υπέροχο. Τους τηλεφώνησα να τον ρωτήσω που μπορώ να τα βρω στην Αθήνα και πάνω στην κουβέντα, τον παρακάλεσα να μου στείλει και δύο λόγια για τον Θάνο Ντούγκο και τα κρασιά του. Ήθελα να μάθω γι’ αυτό το παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Το παιδικό όνειρο, η αγάπη για το σταφύλι, το πάθος για δημιουργία, η συνεχής πρόκληση στο να ανακαλύπτει όλο και πιο πολλά μυστικά στο μαγικό κόσμο του οίνου των θεών του Ολύμπου, όπως τον ονομάζει ο Θάνος Ντούγκος, έφεραν την οινοποιία του σε υψηλό επίπεδο, και ύστερα ήρθαν τα μετάλλια και οι διακρίσεις. Στα δικά μου τα μάτια ο Θάνος είναι σαν ένας μεγάλος συνθέτης που διψάει να ανακαλύπτει συνέχεια εξαιρετικές μελωδίες και να παντρεύει αρχαίους ήχους με σύγχρονους. Σαν να λέμε να γοητεύεται από τα αρώματα και τις γεύσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια στο nikosonline.gr