ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ''ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ''

 

Το καλοκαίρι του 1999, τελικά, έδωσε την έγκρισή του ο Οσάμα Μπιν Λάντεν για το συγκεκριμένο σχέδιο να επιτεθούν τέσσερα αεροπλάνα σε στόχους υψηλής αναγνωρισιμότητας στις ΗΠΑ. Να κτυπήσουν στην καρδιά της Αμερικής. Με όσο το δυνατόν λιγότερα λόγια να δούμε πως προέκυψε το μνημειώδες τρομοκρατικό κτύπημα της Αλ Κάιντα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, σα σήμερα 11 Σεπτεμβρίου, το 2001.

Ο εγκέφαλος της επιχείρησης, ο Μωχάμεντ μαζί με τους συντρόφους του περίμενε σε internet cafe στο Καράτσι, την μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, να παρακολουθήσει ζωντανό το show από την τηλεόραση. Όταν τα αεροσκάφη τσάκισαν τους «Δίδυμους» η παρέα του επιφανούς αρχιτρομοκράτη φώναξαν όλοι μαζί: «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος!».

Τέσσερα χρόνια αργότερα από το τρομοκρατικό κτύπημα της αιωνιότητας, μετά από προδοσία δικού του ανθρώπου, ο Μωχάμεντ συνελήφθη από τους Αμερικανούς και τον πήγαν σηκωτό στο Γκουαντάναμο. Είναι το απόλυτο πρόσωπο-κλειδί τούτης της απίστευτης ιστορίας αυτός ο γεννημένος, ίσως ταιριάζει να τον χαρακτηρίσεις και νοσηρό, και αθεράπευτο τρομοκράτη.

Αφγανιστάν 1987. Οκτώ χρόνια πολεμάνε οι εισβολείς Ρώσοι χωρίς να τα καταφέρουν με το αντάρτικο των ταλιμπάν που αντιστέκεται με τη βοήθεια των ΗΠΑ. Στην κόντρα με την κομουνιστική ακόμα Σοβιετική Ένωση όλοι οι επίλεκτοι σκοτώστρες της ισλαμικής τρομοκρατίας. Ανάμεσά τους ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο Αλ Ζαουάχρι, που έγινε Νο2 στην Αλ Κάιντα. Και ο Μωχάμεντ.

Αύγουστο 1990 το Ιράκ μπουκάρει στο Κουβέιτ και αμέσως αρχίζει ο πόλεμος στον Κόλπο. Δεν κάθεται καλά στους μουτζαχεντίν η επίθεση των Αμερικανών σε Άραβες, επί Τζωρτζ Μπους μπαμπά. Ο Μωχάμεντ την κάνει για το Μπαχρέιν. Είναι μόνος. Δεν θέλει δίπλα του κανέναν, μόνον τον ανηψιό του Αμπντούλ Μπασίτ Καρίμ, μπαρουτοκαπνισμένο στο Αφγανιστάν που έχει σύνδεσμο στην Αμερική έναν πιτσιρικά Άραβα, εκπαιδευμένο πιλότο Χακίμ Μουράντ.

Δεν υπάρχει άλλη σκέψη παρά πως θα κτυπήσουν τρομοκρατικά την Αμερική στο έδαφός της. Τους πούστηδες Αμερικανούς. Στις 26 Ιανουαρίου 1993 ο Καρίμ βάζει μπόμπες στο «Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου» και από την έκρηξη σκοτώνονται έξι.

1994, Μωχάμεντ και Καρίμ σχεδιάζουν να σκοτώσουν στη Μανίλα, είτε τον Πάπα της Ρώμης, είτε τον Μπιλ Κλίντον, που αυτός είχε προγραμματίσει ταξίδι στις Φιλιππίνες το 1995.

Θείος και ανηψιός, Μωχάμεντ και Καρίμ σχεδιάζουν. Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν περιμένει πλάνο δουλεμένο μέχρι λεπτομέρειας. Μια πρόταση, σε 10 αεροπλάνα ταυτόχρονα να συναρμολογηθούν εν πτήσει μίνι-βόμβες. Στις πειραματικές δοκιμασίες ο Καρίμ έκανε λάθος, τον πήραν πρέφα και η αστυνομία της Νέας Υόρκης τον βούτηξε.

Ο Μωχάμεντ είναι κολλημένος στην ιδέα των δέκα αεροπλάνων, στα οποία θα γίνει αεροπειρατεία και τα 9 να κτυπήσουν στόχους. Στο δέκατο αεροπλάνο να βρίσκεται ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και μετά το τέλος της επιχείρησης, του κτυπήματος από τα 9 αεροπλάνα, να βγει θριαμβευτικά ο αρχηγός της Αλ Κάιντα να εξηγήσει στο παγκόσμιο ακροατήριο γιατί έγινε ό,τι έγινε.

Τελικά. Ο Μωχάμεντ έφτιαξε ομάδα 11 πιστών που δέχθηκαν να δράσουν και ως καμικάζε την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Διαβάστε ακόμα:

Η αρχή του τέλους στην Κωνσταντινούπολη