ΚΑΠΝΙΣΤΗΡΙΟ-ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

 

Σεπτέμβριος μήνας, όμως κόσμο θα βρεις στις παραλίες. Και τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, και δεν μιλάμε για χειμερινούς κολυμβητές. Όσο το επιτρέπει ο καιρός κάποιοι συνεχίζουν τα μπάνια στη θάλασσα.

Διαβάζω στην πινακίδα «ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕΝ διατηρείτε καθαρή την παραλία – ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ».

Απαράδεκτο. Να παρακαλάς τον βρωμιάρη. Και να τον ευχαριστείς επειδή σου έκανε τη χάρη να μη βρωμίσει έναν ευαίσθητο και δημόσιο χώρο. Ευαίσθητο διότι γυμνός ο άλλος έρχεται σε επαφή με το χώμα, με την άμμο, με τα βότσαλα, με το νερό.

Αναφέρομαι σε συγκεκριμένη παραλία, όχι «οργανωμένη», δηλαδή χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες. Πολλοί από τους λουόμενους καπνίζουν. Το πιο φρικτό. Ούτε καν σκέπτονται ότι βρωμίζουν την ακτή. Ότι ο άλλος υποχρεώνεται να καθίσει, να ξαπλώσει σε αποτσίγαρα.

Τι πρέπει να γίνει. Αστυνομία παραλίας! Καπνίζεις; Σε συλλαμβάνω και για 24 ώρες σε κλείνω σ' ένα χώρο όπου υπάρχουν μόνον συλληφθέντες καπνιστές της παραλίας. Ντουμάνι. Καπνίλα εκεί μέσα από τους εξαρτημένους καπνιστές, να μην μπορεί να αναπνεύσουν. Και πρόστιμο, βέβαια.

Ποιος θα πληρώσει τους μπάτσους της παραλίας; Το μισθό τους και τα έξοδα λειτουργίας του «καπνιστηρίου». Όχι, βέβαια, αυτοί που δεν καπνίζουν. Θα ήταν άδικο.

Διαβάστε ακόμα:

Αγνωστη η ερωτική τέχνη της Αφροδίτης