ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΜΕ ΤΑ ΘΗΡΙΑ

 

Στην Ινδία γίνονται κάθε μέρα 92 βιασμοί γυναικών. Μόνον! Έχουν καταφέρει στη νέα μεγάλη Ινδία, όπου κυριαρχούν ακόμα συμπεριφορές παλιών κοινωνιών, να μειωθούν σε λιγώτερους από εκατό οι σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες. Πολύ σωστά, λοιπόν, ο υπουργός τουρισμού στην πατρίδα του Μαχάτμα Γκάντι προειδοποίησε τους ξένους επισκέπτες: ''Παρακαλώ, οι τουρίστριες να μην κυκλοφορούν μόνες τους τις νύχτες, αλλά και τις ημέρες όχι με κοντή φούστα''.

Οπωσδήποτε, αυτή η «συμβουλή» του Ινδού πολιτικού υπονομεύει την τουριστική κίνηση, διότι ένας κυβερνητικός παράγοντας, όχι κάποιος ξένος, «δυσφημεί» την Ινδία αλλά και τους Ινδούς. Μήπως, όμως, μεγαλύτερη δυσφήμηση θα αποτελούσε αν γινόντουσαν πολύ περισσότεροι οι βιασμοί σε γυναίκες με προκλητικό ντύσιμο;

Ένα μαλακισμένο κορίτσι από την Ευρώπη με μία μαλακία σχολίασε στο twitter τη δήλωση του Ινδού υπουργού: «Έχεις υποχρέωση να προωθείς τον τουρισμό, όχι να μας καθορίζεις το μήκος της φούστας».

Ερώτηση. Η εν λόγω μαλακισμένη τουρίστρια τολμάει να πάει τσάρκα στη ζούγκλα χωρίς προστασία; Ελεύθερη και ωραία. Κι αν της επιτεθεί ο λιοντάρης και ο τίγρης, τι θα του πει; ''Δεν έχετε καλούς τρόπους, αν πεινάτε να φάτε μία αντιλόπη, όχι εμένα''.

Αυτοί είναι οι Ινδοί. Οι Πακιστανοί. Οι Βιρμανοί. Οι Ταυλανδοί. Οι Ιρανοί. Οι Μογγόλοι. Οι Καζακστανοί. Όλοι οι γύρω. Απλά λαμβάνεις υπ’ όψιν την... κουλτούρα τους. Μόνον αν θέλει μία γυναίκα να βιαστεί θα κυκλοφορεί με τα μπούτια γυμνά και μέχρι να φαίνεται το σλιπάκι της. Και θα αξίζει το ξύλο της αρκούδας αν μετά... παραπονεθεί και παριστάνει το... θύμα σεξουαλικής βίας.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί δεν φθάνει μια γυναίκα στον άνδρα