Η ΘΕΑ ΜΠΡΙΤΖΙΤ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΗ ΓΗ...

 

Ο Μάρλον Μπράντο ήταν μόνος του ηθοποιός-σχολή. Κανένας δεν τον δίδαξε πώς να παίζει. Αυτός, λέω εγώ, επηρέασε τους δασκάλους του. Τους επιμόρφωσε. Και όλοι οι σταρ του Χόλυγουντ όχι απλά αναγνώριζαν το ιερό τέρας Μάρλον Μπράντο. Αλλά και μπόλιασαν την υποκριτική τους με μαρλονμπραντισμό.

Κι όμως! Ο Μ.Μ. είχε στη ξεφτύλα την ηθοποιία. Έλα μωρέ, έλεγε, ποιά υποκριτική τέχνη, της πλάκας δουλειά είναι. Και το εννοούσε αυτό ο Μπράντο (1924-2004). Γενικά, άλλωστε, όχι μόνο την ηθοποιία, πολύ περισσότερο το σταριλίκι που το απεχθανόταν, ο μακαρίτης ποτέ δεν πήρε στα σοβαρά την ζωή. Την ίδια τη δική του ζωή.

Είμαι θαυμαστής του Μ.Μ. και της Μ.Μ. Της Μπριτζίτ Μπαρντώ (1934).Της πρώην ηθοποιού που θεωρώ ότι είναι η πιο όμορφη γυναίκα του αιώνα μου. Από την κυρία ζήτησαν συνέντευξη, με αφορμή τις προσεχείς εκλογές στην Γαλλία, και τι είπε; Αφήνουμε στην άκρη τις πολιτικές της προτιμήσεις. Ότι είναι φανατική υπέρ της Μαρί Λεπέν. Και εναντίον των -ον, των άλλων υποψηφίων προέδρων, Φιγιόν, Μακρόν, Μλανσόν, Χαμόν.

«Δεν ήμουν όμορφη» είπε η θεά Μπρίτζιτ Μπαρντώ. «Δεν ένοιωθα όμορφη. Απορούσα που ο κόσμος μ’ αγαπούσε για την ομορφιά μου. Εγώ ήμουν κομπλεξική με το πρόσωπό μου, δεν μ’ άρεσε...».

Είναι σίγουρο. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν, δεν εννοούν αυτά που λέει ένας θεός, μια θεά.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΧΩ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!