ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΠΗΞΕ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

 

Λένε ότι αν πέσει πείνα σε μία χώρα σχεδόν εξαφανίζεται η ελαφρότητα στη συμπεριφορά των ανθρώπων. Κόβεται μαχαίρι η σάχλα όταν ο κόσμος περνάει δύσκολα. Στην Ελλάδα τι γίνεται;

Δεν τρέχει κάστανο. Λες και δεν πορευόμαστε από το ένα μνημόνιο στο άλλο και με άγνωστο το αύριο. Γεμάτο από παίκτες και θεατές το γήπεδο της πλάκας, της δήθεν αστειότητας, Τι να συμβαίνει και τα ελληνόπουλα δεν χάνουν το κέφι τους;

Ύστερα είναι και το άλλο το αξιοσημείωτο. Πετάει κάποιος στον αέρα μία ανοησία και επιτόπου τον παίρνουν στα σοβαρά. Σάλος, σου λέει. Χαμός. Αντιδράσεις. Γιατί, ρε, παιδιά; Επειδή κάποιος έριξε τη μπαρούφα του.

Έχεις να κάνεις με κοινωνία ασόβαρη. Ανώριμη. Που δεν λέει με τίποτα να ενηλικιωθεί. Ούτε η στέρηση η οικονομική, ούτε το μαύρο μέλλον δείχνει να τον προβληματίζουν. Στις γραβάτες τους.

Ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Καζάκος είπε ότι είναι προδοσία η νεολαία να εγκαταλείπει την Ελλάδα και να αναζητεί την τύχη της στο εξωτερικό. Ότι ο νέος οφείλει να παλαίψει στον τόπο του για να αποκτήσει αυτά που επιθυμεί. Μιλάμε ότι αυτό δεν λέγεται. Δεν αντέχει σε κριτική η κουβέντα του πρώην βουλευτή του ΚΚΕ.

Άσε ότι ο σύντροφος Κώστας Καζάκος το διέπραξε στην εκπομπή της... Σταματίνας Τσιμτσιλή. Για όνομα, ρε. Κι όμως! Καταρράκτης τα σχόλια σε βάρος του Καζάκου. Κακώς. Ο άνθρωπος δεν είναι ανόητος, απλά είπε μία ανοησία.

Αλλοίμονο κι’ αν αμφισβητείται ο πατριωτισμός κάποιου που ενδιαφέρεται για τη ζωή του, για το αύριο του, και αποφασίζει με βαρειά καρδιά να μεταναστεύσει. Κι αυτό δεν το κάνουν μόνον οι νέοι, αλλά και οικογενειάρχες, άνθρωποι της μέσης και της τρίτης ηλικίας.

Να παλαίψει ο νέος, προτείνει ο Καζάκος, και να μην είναι... προδότης. Το ΚΚΕ που παλεύει έναν αιώνα στην Ελλάδα τι κατάφερε, για να κάνουμε ταμείο.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΑΣ ΗΡΘΑΝ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΕΡΑΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ