Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΕΤΑΙ, ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

Η κυρία Μαρία Χούκλη, από τις σοβαρές, τις αξιοσέβαστες περσόνες της ντόπιας τηλεόρασης, έγραψε στον φίλο της Σταύρο Θεοδωράκη: ''Επάνω του''! Δηλαδή; Όρμα να σκοτώσεις το θηρίο, τον καρκίνο! Αυτό είναι το μήνυμα της καρκινοπαθούς δημοσιογραφικής τηλεπαρουσιάστριας.

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Να λέμε παρουσιάστρια και το τσόκαρο που παρουσιάζει την αμάθεια της και τη σάχλα της.

Αφέντης στον πλανήτη, κανονικός πλανητάρχης σήμερα είναι ο καρκίνος. Βασιληάς αφέντης ο οποίος κάθε μέρα κάνει νέους υπηκόους χιλιάδες ανθρώπους. Με τα χρόνια, όμως, και τους καιρούς ο κόσμος δεν τρομάζει τόσο από την ''κακιά αρρώστια'', όπως αποκαλούσε τον καρκίνο.

Εκατομμύρια ασθενείς έχουν μάθει να ζούνε με τον… καρκίνο τους. Όπως η κυρία Μαρία Χούκλη. Απευθυνόμενη στον Σταύρο Θεοδωράκη, επειδή αυτός υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου, του έγραψε τον πασίγνωστο στίχο του Γιάννη Αγγελάκα:

- Σιγά μην κλάψεις, σιγά μη φοβηθείς…

Καρκίνος είναι το μνημόνιο, να την κάνουμε γυριστή την κουβέντα, από ιατρική σε πολιτική, μια και μιλάμε για αρχηγό κόμματος. Αυτό, λοιπόν, είναι το καταραμένο, το όξαποδώ μνημόνιο, που δεν πολεμιέται απ’ όταν φύτρωσε στην αυλή μας. Προσωπικά εύχομαι αυτή η κακιά η μαύρη αρρώστια να θεραπευτεί στα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μας. Δεν το βλέπω.Πάει μακριά η βαλίτσα.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ!