''ΣΚΟΝΗ'' 450 ΚΙΛΑ ΣΤΟ ΠΑΠΟΡΙ ΤΟΥ ΙΣΟΒΙΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΣΑΚΗ

 

Η υπόθεση θυμίζει μυθιστόρημα και μάλιστα με πλοκή θρίλερ. Ένας captain Jack, κυβερνήτης του ΜΤ «SEYCHELLES PRELUDE», δεξαμενόπλοιου που ανήκει στην German Tanker Shipping GmbH & Co. (KG Hans-Böckler-Straße 50 28217 Bremen), βρίσκεται κατά πληροφορίες με το πλοίο του κάπου ανοικτά της Κρήτης.

Το δεξαμενόπλοιο έχει αποπλεύσει από την Αίγυπτο. Εκεί στο Λιβυκό πλησιάζει ένα άλλο σκάφος, το NOOR1, προερχόμενο από το Dubai. Στα ανοικτά, λοιπόν, της νοτίου Κρήτης φέρεται από επίσημη ένορκη κατάθεση να πραγματοποιείται εν πλω μεταφορά 450 κιλών «σκόνης» από το καράβι του ισοβίτη Γιαννουσάκη στο γερμανικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν στοιχεία προς διερεύνηση. Προσέξτε, ωστόσο, τις ημερομηνίες. Θυμηθείτε τα γεγονότα. Είναι 26 Μαΐου του 2014. Λίγες ημέρες αργότερα οι διωκτικές αρχές μπλοκάρουν το NOOR1 στην Ελευσίνα. Στις 12 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς στις 20.30 με 20.45 και λίγο αργότερα στις 21.30 οι Αρχές, παρουσία εισαγγελέα, εισέρχονται σε μία αποθήκη στο Κορωπί και σε μία βίλα στη Φιλοθέη.
Εκεί ανακαλύπτουν την ηρωίνη που μετέφερε το NOOR1. Έτσι αρχίζει η ιστορία που δεν έχει ακόμη τελειώσει...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο Zougla.gr