ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΟΥ ΖΟΥΡΑΡΙ

 

Είναι απίστευτης εκτάσεως η μαλακία που δέρνει τη σημερινή Ελλάδα. Ποτέ άλλοτε σε τόσο προχωρημένο βαθμό. Απόδειξη ο σαματάς που γίνεται για δήθεν σοβαρό θέμα, το οποίο στην πραγματικότητα είναι ανύπαρκτο. Παράδειγμα, η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού παιδείας Κώστα Ζουράρι.

Δεν υπάρχει ούτε χαραμάδα να ξεμυτήσει η σοβαρότητα. Η ουσία. Το τι ακριβώς πραγματικά συμβαίνει, όχι να παίζεται αέρα πατέρα χαρτοπόλεμος. Επιτόπου να ξεχύνονται οι καταρράκτες της μαλακίας, που λέγαμε.

Για ποια παραίτηση Ζουράρι μιλάμε; Ήταν υπουργός, όμως ήταν σα να μην ήταν. Άρα; Δεν υπάρχει καμία παραίτηση. Παραιτούμαι σημαίνει ότι σταματάω να εργάζομαι σ’ ένα συγκεκριμένο αντικείμενο. Δεν έχω πλέον την υπευθυνότητα στον τομέα μου. Άρα;

Δεν υπάρχει παραίτηση Ζουράρι, αφού ο άνθρωπος ούτε είχε αναλάβει κάποιο έργο, ούτε το προχωρούσε, ούτε άφησε πίσω του κάτι ως υπουργός. Για ποια παραίτηση μιλάμε, λοιπόν.

Παρά απ’ αυτό. Ο Ζουράρις, ο αρχηγός του κόμματος «Πυρίκαυστος Ελλάς», δουλεύει όλον τον κόσμο. Και τον άνθρωπο δεν τον καταλαβαίνουν. Μ’ όλα όσα λέει, χωρίς πλάκα, κάνει μνημειώδη προσφορά στην Ελλάδα του σήμερα, όμως αυτή πάει στράφι γιατί, επαναλαμβάνω, δεν τον καταλαβαίνουν.

Έβρισε, λέει, τον κόσμο του Άρεως. Και του Ολυμπιακού. Και έπεσαν να τον φάνε. Λες και στην Ελλάδα είμαστε περήφανοι για το ήθος και την ποιότητα της ποδοσφαιρικής εξέδρας.

Ο Ζουράρης ήταν υποψήφιος με το ΚΚΕ. Έκανε πλάκα. Μετά κατέβηκε στις εκλογές με τον… Καμμένο. Συνεχίζει το δούλεμα, προς όλους. Λέει ότι ο Τσίπρας είναι ένας μικρός σοφός. Τι είναι αυτό; Ο Ζουράρις γελοιοποιεί όλους τους μαλάκες που ψήφισαν Σύριζα, μαζί και τον εαυτό του που έγινε υπουργός του Σύριζα.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΕΝΘΥΜΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ