Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΣΕ ΑΔΕΙΟ ΤΕΡΜΑ

 

Η μαγκιά, έτσι λέω την «εξυπνάδα», είναι να έρθεις σε επαφή με το ωραίο.
Η μαγκιά, που αν την έλεγα «σωστή, ωφέλιμη κίνηση», πιθανότατα να μη διάβαζες το παρακάτω, είναι να σ’ ακουμπήσει το μεγάλο, το ακριβό, όχι το τιποτένιο, όχι το φτηνό.

Η μαγκιά, που έτσι λέω την απαραίτητη σκέψη για να επικοινωνήσω μαζι σου, κύριε μαλάκα, που πρόλαβες να γίνεις μαλάκας εβδόμου βαθμού, πριν ακόμα αρχίσεις να αυνανίζεσαι, λέω ότι η μαγκιά είναι να ασχολείσαι με τον εαυτό σου, όχι να παραδίνεσαι στο εύκολο.

Υπάρχουν δέκα παγκόσμιες ταινίες στο σινεμά. Οι καλύτερες που γυρίστηκαν ποτέ. Τις γνωρίζεις; Τις έχεις δει; Αν όχι, τότε είσαι στο κολύμπι της λίμνης των κοπράνων.

Υπάρχουν 1.500 θεατρικά έργα που θεωρούνται αριστουργήματα. Τα δέκα, τουλάχιστον, από τα αριστουργήματα των αριστουργημάτων ξέρεις ποια είναι; Τα έχεις διαβάσει; Αν όχι, τότε είσαι μέχρι το λαιμό στον ωκεανό βιομηχανικών αποβλήτων.

Τις μεγαλύτερες σκέψεις ο άνθρωπος τις είπε μέσα από τη μουσική, όχι τη φιλοσοφία, τη λογοτεχνία, την κοινωνιολογία. Αν ακούσεις τα δέκα κορυφαία μουσικά έργα όλων των εποχών, σου δίνω την υπόσχεση, ότι θα έρθεις πολύ κοντά στον εαυτό σου.

Αυτό είναι για να σκοράρεις. Η ανάγκη να έρθεις κοντά, πολύ κοντά σ’ αυτό που είσαι, κύριε μαλάκα, όχι να απομακρύνεσαι από τον εαυτό σου.

Κείμενο για πάρτη της πρώτης γενηάς του 21ου αιώνα.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟΣ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ