Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

 

Απίστευτο κι αληθινό. Μια χώρα ολόκληρη, με τρία εκατομμύρια ψυχές καταδικάστηκαν σε θάνατο. Φοβερά πράγματα. Ναι, διεπράχθη και τούτο το ανίερο έγκλημα, μάλιστα από αρχιερέα. Από αρχηγό θρησκείας.

Να τις θυμόμαστε τέτοιες ανόσιες αποφάσεις από όσιους, αν ήταν όσιος, όχι στην πραγματικότητα μια... οσία ο Πάπας της Ρώμης το 1568, σα σήμερα 16 Φεβρουαρίου, που είχε καταραστεί την Ολλανδία. Και είχε ευχηθεί να ψοφήσουν 3 εκ. Ολλανδοί, όλος ο τότε πληθυσμός της. Θα ήμουνα άδικος αν δεν σημείωνα ότι η κατάρα του Πάπαρου δεν αφορούσε τα κατοικίδια ζώα, ούτε τα ερπετά και τα πτηνά. Αυτό συνέβη, δηλαδή την γλύτωσαν τα τετράποδα και τα πετούμενα, και ό,τι κυκλοφορεί στη θάλασσα, διότι όλα αυτά τα πλάσματα του Θεού δεν εκκλησιάζονται, άρα δεν αφήνουν κατιτίς στο παγκάρι των ναών.

Ποια ήταν η αμαρτία; Την αμαρτία, για να κάνουμε ταμείο, την έκανε ο Πάπας, αλλά και γι αυτόν την έκανε αβαβά ο Θεός. Ατιμώρητο άφησε κι αυτόν τον κερατά. Ποια, για να μη ξεχνιόμαστε, ήταν η αμαρτία των Ολλανδών, που προκάλεσε την θεία οργή του Πάπα; Άλλαξαν μαγαζί. Έκαναν μεταγραφή οι Ολλανδοί. Από τον καθολικισμό πήγαν στον προτεσταντισμό. Από καθολικοί έγιναν διαμαρτυρόμενοι. Σκέψου την παπική κατάρα αν το πήγαιναν στην αθεία. Να μη ψοφάνε κατ' ευθείαν, αλλά πρώτα να υποφέρουν από αρρωστιες, να βασανίζονται από πείνα,

Στον ίδιο Θεό πιστεύουν οι Ολλανδοί, παρέμειναν χριστιανοί, όμως σταμάτησαν να βαπτίζονται, να παντρεύονται, να κάνουν την κηδεία τους στο σουπερμάρκετ του καθολικισμού. Κατάρα. Να 'ναι καταραμένοι.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ»;