ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΟΣ Ο ΜΙΣΤΕΡ ΚΑΛΤΣΟΔΕΤΑΣ

 

Το πιο χοντρό σκάνδαλο στην FIFA, που αυτό δεν πέρασε στο ντούκου και στα μαλακά όπως όλα τα προηγούμενα. Επειδή ανέλαβε να καθαρίσει τη μπουγάδα αυτό που λέγεται «Μυστικές Υπηρεσίες» των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και ό, τι άλλο νοείται πίσω και γύρω απ' αυτές.

Ξέπλυμα χρήματος είναι μια από τις κατηγορίες στους εξοχώτατους στενότατους συνεργάτες του προέδρου της FIFA Γιόζεπ Μπλάτερ. Πρόκειται για χοντρολαμόγια κυριλάτα αλλά και αδίστακτα, που δρούσαν σχεδόν ασύδοτα. Ήταν, όμως, μέχρι να μπουν στο μάτι του FBI, διότι έχεις να κάνεις με Αμερική, για να μη ξεχνιόμαστε. Με αυτοκρατορία, δηλαδή. Που εδώ και 170 χρόνια, μετρημένα ένα προς ένα, δεν έχει αλλάξει τη νομοθεσία σχετικά με τη φοροδιαφυγή.

Σου ξεσκίζουν τα κατσαπουτσάλευρα στην Αμερική αν δεν πληρώσεις τους φόρους που είσαι υποχρεωμένος. Επιτόπου σου φοράνε τους χαλκάδες και σε μπουντρουμιάζουν, ας είσαι όποιος είσαι. Ύστερα είναι και το άλλο. Αμερική είναι, ρε, δεν μπορείς να την αγνοείς, να της λες ''Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ο Μπλάτερ είμαι, μην μου κολλάτε θα παίξω με το... Κατάρ και τον Πούτιν''.

Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Βεβαίως σε συμφέρει να πας με τον εμίρη, όπως και με τον τσάρο, όμως δεν την γράφεις την Αμερική, όταν κι αυτή θέλει το μουντιάλ. Ήταν επόμενο οι γιάγκηδες να ψαχθούνε πώς θα την φορέσουν στον αρχιμαφιόζο Μπλάτερ. Και να ξηλώσουν ολόκληρο το συνδικάτο του εγκλήματος.

Βρήκανε ότι ένας της «αυλής» του προέδρου της FIFA, o γραμματέας της ΟΥΕΦΑ Βορείου Αμερικής, της Confederation of North, Central American Caribbean Association (CONCACAF) χωρίς να τον πάρουν μυρωδιά φοροδιέφευγε. Δεν πλήρωνε φόρους, δεν δήλωνε τα μερτικά του από τις κομπίνες της FIFA. Και του ξηγηθήκανε το γνωστό ποίημα. ''Έχεις να διαλέξεις. Ή μιλάς ή δεν γλυτώνεις φυλάκα 15 χρόνια''. Ο Τζάκ Μπλαίηζερ τα ξέρασε. Έτσι έφθασε το έργο μέχρι τη μπούκα στο ξενοδοχείο της Γενεύης.

Θυμήθηκα το όνομα του Πρίμο Νεμπιόλο. Γιατρός. Αριστοκράτης μαφιόζος. Ο πρώτος στην Ιστορία πρόεδρος παγκόσμιας συνομοσπονδίας ΣΤΊΒΟΥ, της IAAF, που το έπαιζε... ΟΗΕ. Και μαζί πολυεθνική εταιρεία. Με τα παγκόσμια πρωταθλήματα έκανε το στίβο τηλεοπτικό show, μάζευε με τη σέσουλα τα πακέτα και μοίραζε λεφτά σε ανύπαρκτες χώρες, για την ανάπτυξη του αθλητισμού.

Κάθε μια χώρα μια ψήφος. Το ίδιο και η FIFA. Το ίδιο και ο Γιόζεπ Μπλάτερ εκλεγμένος πρόεδρος από το 1998. Άσχετος από μπάλα, ούτε ποδοσφαιριστής υπήρξε, ούτε παράγοντας ομάδας. Ήταν το δεξί χέρι του επίσης για χρόνια προέδρου της FIFA Βραζιλιάνου Ζόαο Χαβελάτζε.

Ο Μπλάτερ σπούδασε οικονομικά (φώτο με την καγκελάριο Μέρκελ). Και είχε γίνει πρόεδρος μια διεθνούς Ένωσης, των Φίλων της Καλτσοδέτας, για την προστασία, λέει, από το καλσόν. Ο μίστερ «καλτσοδέτας»
που γεννήθηκε σα σήμερα 10 Μαρτίου, το 1936, έφθασε να γίνει το παγκόσμιο αφεντικό στο ποδόσφαιρο. Λίγο μετά και την 5η (!!!) σερί εκλογή του το 2015, υποχρεώθηκε λόγω των σκανδάλων να πάει σπίτι του... πρόωρα, 80άρης πια.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΟΛΗ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ