ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗ ΓΗ

 

Χαβαλές. Αυτή είναι η κουβέντα του σοβαρού αποδυτηριάκια. Σβήσαμε για μια ώρα τα φώτα, να δείξουμε ότι ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον. Να διαμαρτυρηθούμε, με το σβήσιμο των φώτων, για την υπερθέρμανση του πλανήτη και για τις κλιματικές αλλαγές. Αυτό ξεκίνησε σα σήμερα 27 Μαρτίου, το 2008,

Χαβαλές. Αυτό είναι το σοβαρό σχόλιο. Ο άνθρωπος έχει οργανώσει τη ζωή του και η όλη του καθημερινότητα είναι απόλυτα δεμένη με δραστηριότητες απόλυτα εχθρικές με το περιβάλλον. Η δε ευαισθησία που εκδηλώνει επί της ουσίας είναι απλά η γελοιοποίηση της αντίδρασης απέναντι στο κακό. Είναι η γελοιοποίηση της διαμαρτυρίας. Αφού δεν υπάρχει επιστροφή. Η άρνηση, δηλαδή, στο πως σήμερα έχει οργανωθεί η κοινωνική, η μαζική ζωή.

Σκέτος χαβαλές. Τι θα πει αυτό το κόλπο, με το γύρισμα του διακόπτη στις 8.30 με 9.30 το βράδυ. Αν κάνει, που κάνει κακό ο ηλεκτρισμός και η παραγωγή ηλεκτρισμού και η κατανάλωσή του, κατεβάστε το γενικό. Καταργείστε τον ηλεκτρισμό.

Επιτίθεται στο περιβάλλον το αυτοκίνητο και άντε να βρούμε μια μέρα όπου να συναποφασίσουμε να μη οδηγάμε. Και τι έγινε; Είπαμε. Χαβαλές.

Χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς αυτοκίνητα, χωρίς κομπιούτερ και τηλεοράσεις, κάποτε ο κόσμος ζούσε. Και κοιμότανε, και έκανε έρωτα, και φιλοσοφούσε, και τραγουδούσε.

Αν πήρατε πρέφα ότι έχουμε αλλάξει τα φώτα και στη γη, πέρα από τη βλάβη στον άνθρωπο με την τεχνολογική, την ηλεκτρονική πρόοδο, καταργείστε την. Την πρόοδο.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΙΑ ΜΠΟΥΑΤ ΜΕ 17 ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΤΕΝΕΣ