ΑΦΗΣΑΝ ΤΑ ΠΙΚΡΑ ΧΟΡΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

 

Πήρανε τη θρησκεία από τους Εβραίους, δεν θα σνομπάρανε το εβραϊκό έθιμο της σφαγής του αρνιού. Τι κάνανε οι Εβραίοι και, βέβαια, ό,τι κάνανε έχει κάποια συγκεκριμένη αιτία. Φοβερό, ε; Να το κάνουν και άλλοι, οι επόμενοι, χωρίς να ξέρουν γιατί υιοθετούν το ''έθιμο'', όπως λένε για να δικαιολογηθούν. Τη συνήθεια. ''Το πήραμε από τους γονείς μας'', παπαγαλίζουν. Σύμφωνοι, αλλά να μη ξέρεις και γιατί το κάνεις;

Οι Εβραίοι σφάζανε το αρνί και με το αίμα του βάφανε τα ανώφλια των σπιτιών. Και έτρωγαν το κρέας πάντα με πικρά χόρτα, για να μη ξεχνάνε τα πικρά χρόνια που είχαν περάσει οι πρόγονοί τους στην Αίγυπτο.

Ο χριστιανός, ο κατ' εξοχήν αντιεβραϊστής, παραδοσιακός εβραιομάχος, γιατί έβαλε στην πασχαλινή ατζέντα τη θηριωδία του σουβλισμένου αρνιού; Επειδή ο Χριστός συμβολίζει «τον αμνό τον αίροντα τας αμαρτίας του κόσμου». Γι αυτό οι χριστιανοί υιοθέτησαν το έθιμο της... θυσίας του αμνού ή του εριφίου, του μικρού κατσικιού, χωρίς τα πικρά χόρτα. Όχι, κορόιδα ήτανε να μη στολίσουν αιτιολογικά και χριστιανικά το εβραϊκό happening της αρχαιότητος.

Διαβάστε ακόμα:

ΝΑ, ΤΟ ΜΕΓΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ!!!