Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΩΑΜΕΘ

 

Μαζεύονται μέχρι και τέσσερα εκατομμύρια μουσουλμάνοι στη Μέκκα, την ιερή, την πιο ιερή πόλη του Ισλάμ, για το ετήσιο μέγα προσκύνημα. Όποιος δυτικός βρεθεί κάποτε εκεί θα πάθει. Δεν το έχει ξαναδεί στη ζωή του αυτό το θέαμα.

Δεν μπορείς να προβλέψει κανείς εκ των προτέρων πόσοι θα σκοτωθούν κάθε χρονιά. Εκατό, διακόσιοι, χίλιοι. Άγνωστο. Θα’ ναι θαύμα να τελειώσει η τελετή, η πιο σπουδαία τούτης της θρησκείας, χωρίς να υπάρξουν θύματα, διότι είναι στο πρόγραμμα κάποιοι να παρασύρουν άλλους, κάποιοι να ποδοπατήσουν άλλους.

Κανένα πρόβλημα. Οι ψυχές των αδικοσκοτωμένων από τη θρησκευτική έκσταση που βαράει το ατελείωτο πλήθος, όπως διαβεβαιώνουν οι ιερείς, θα πάνε κατ’ ευθείαν στον ουρανό. Κι ακριβώς εκείνοι θα είναι οι πρώτοι που θα κληθούν την ημέρα που θα γίνει η Ανάσταση των Νεκρών. Η Δευτέρα Παρουσία.

Μιλάμε για Ισλάμ. Το βαθειά ριζωμένο στις αραβικές κοινωνίες. Είναι μέρος της ύπαρξης, της ταυτότητας των μωαμεθανών. Σε όποιο τζαμί και να βρεθείς θα διαβάσεις: «Δεν υπάρχει άλλος Θεός από τον Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του Αλλάχ». Ο Αλλάχ, βέβαια, είναι ο Θεός και των χριστιανών, που αυτοί έχουν προφήτη τον Ιησού.

Οι χριστιανοί είναι αδύνατον να είχαν όμοια συμπεριφορά με τους μωαμεθανούς, όπως αυτοί κάθε χρόνο στην ολοκλήρωση της Εγίρα, δηλαδή της μετοικεσίας του προφήτη Μωάμεθ το 622 από τη Μέκκα στη Μεδίνα και την αποκήρυξη των ιδεών του από τους συντοπίτες του, κατά το «ουδείς προφήτης στον τόπο του». Αυτή η χρονιά αποτελεί το έτος 1 του μουσουλμανικού ημερολογίου.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ