Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

 

Δεν έχει κανένα νόημα να αναφέρεται κανείς στο παρελθόν, σε κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, με τα χέρια υψηλά. Με σηκωμένα πόδια, και περάστε, κόσμε. Σημασία έχει το φλας -μπακ μόνο αν αναζητείται η αλήθεια του πράγματος. Ακόμα και μια επαναληπτική επίσκεψη στο μουσείο, μετά από δυο, μετά από δέκα χρόνια έχει την αξία της αν πράγματι το ίδιο το έκθεμα σε φωτίζει περισσότερο.

Έπεσε πολύ μελάνι επετειακό λόγω της συμπλήρωσης 50 χρόνων από τον εκρηκτικό, τον επαναστατικό ''Μάη '68'' στο Παρίσι επί της δεξιάς κυβέρνησης του στρατηγού Σαρλ ντε Γκωλ. Ο οποίος επανεξελέγη θριαμβευτικά καπάκι μετά τις ανεπανάληπτες σε όγκο και δράση... λαϊκές κινητοποιήσεις εργατών, φοιτητών με τις ευλογίες των κορυφαίων στοχαστών της ανεξάρτητης και αναρχικής αριστεράς.

Έχουν γραφτεί ατέλειωτα πράγματα για τον ''Μάη '68'', όμως μόνο από την πλευρά της μη δογματικής αριστεράς, της οποίας οι περισσότερο εκπρόσωποι στη συνέχεια αν δεν ''συμβιβάστηκαν'', αν δεν εξελίχθηκαν σε καθεστωτικούς αστούς, αποστασιοποιήθηκαν με στάση κριτική, επικριτική από το κορυφαίο και εμβληματικό ανατρεπτικό γεγονός μετά τον πόλεμο.

Ο αποδυτηριάκιας έδωσε δυο σεντόνια με τίτλο ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΙΟΥΝΗΣ ΤΟΥ 1968 χθες και προχθές ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. Σήμερα κλείνει η τριλογία για τον γαλλικό Μάη του 1968 με το σεντόνι ΚΑΙ Η ΚΟΚΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗ... ΛΕΥΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, που θα σηκωθεί στις 6.30 μ.μ.